Video – Rishi Kartaram begon met 500 Euro een miljoenenbedrijf (roots uit Suriname)

Suriname ~ Het succesverhaal Rishi Kartaram: van kleine ondernemer tot wereldwijde distributeur. Eén van de voorwaarden voor een succesvolle onderneming is het constant op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen.
[quads id=1]

Roots uit Suriname

Op de hoogte zijn is niet voldoende, mee willen en kunnen veranderen is een andere voorwaarde. Vandaag kijkt Dagblad Suriname over de grens, maar toch ook dichtbij, want aan de andere kant van de Atlantische Oceaan woont Rishi Kartaram, een ondernemer met roots uit Suriname

Verkoop van computerspelletjes

[quads id=1]
Kartaram begon op 18-jarige leeftijd vanuit huis met de verkoop van computerspelletjes. Daarna begon hij met twee winkels in Rotterdam. Tegelijkertijd startte de in Suriname (1973) geboren Kartaram met zijn studie Econome aan de Erasmus Universiteit, die hem de mastergraad opleverde.

Vanaf 1992 directeur

Vanaf 1992 is Kartaram, directeur van Gameworld B.V., een game-distributiebedrijf dat de grootste is in de Benelux (België, Nederland, Luxemburg). In 2015 werd Jeffcommerce opgericht, dit is een bigdataplatform voor distributeurs en met activiteiten in Europa, India en het Midden-Oosten. De afkorting Jeff staat voor Just Easy Forecasting Fulfillment. Op zijn Linkedin heeft Rishi zijn doelen als volgt geformuleerd. “Creating & building the most innovative eCommerce distribution solution in the Benelux, by connecting the world’s leading brands to e-commerce” .
[quads id=1]

Award winning entrepreneur

De eigenaar van Gameworld, die ook een award winning distributeur/entrepreneur is, zag diverse indicatoren als waarschuwing om van bedrijfsstrategie te veranderen. De fysieke verkopen in de gamewereld gaan niet altijd even hard en het risico dat je met je verkoopwaar achterblijft is groot. Daarnaast zijn vergelijkbare bedrijven failliet gegaan. Een oud spreekwoord luidt: een schip op het strand is een baken in zee. De overstap van fysieke verkoop naar digitale downloads was noodzakelijk.

De wereld verandert

[quads id=1]

Foto uit DBS

De wereld verandert. Alles wordt steeds meer online gedaan. Gameworld is gegroeid van een bedrijf dat ooit begon met minder dan 500 Euro naar een miljoenenbedrijf. De verandering van fysieke verkoop naar digitale downloads heeft ook een ander voordeel: besparing in opslag. Kartaram haalt zijn inkomsten voornamelijk door slimme software. Hierbij is hij een schakel tussen verschillende webwinkels en ¬leveranciers. Ook e-commercebedrijf Amazon, waar ook vele Surinamers gebruik van maken, neemt diensten af van Kartaram’s bedrijf.

8 jaar geleden stelde hij zich al voor aan de wereld. Bekijk hier de zeer interessante video:

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.