Video – Geen straf voor doodschieten vader Roberto Campagne ~ Amsterdam

Roberto Campagne werd door zijn zoon doodgeschoten

Amsterdam ~ Geen straf voor doodschieten vader Roberto Campagne. Een 23-jarige man die vorig jaar augustus zijn vader Roberto Campagne doodschoot in hun woning in de Nova Zemblastraat, wordt daarvoor niet bestraft.
[quads id=1]

Rechtbank Amsterdam

De rechtbank in Amsterdam oordeelt dat de zoon handelde uit zelfverdediging, toen Campagne hem in een klein kamertje aanviel. De aanklager had eerder tien jaar celstraf tegen hem geëist voor doodslag.

Hij hoorde een schot

[quads id=1]
De verdachte was die kamer, waar zijn vader en moeder zich bevonden, ingegaan nadat hij daar een schot had gehoord. In de kamer pakte hij het vuurwapen van zijn vader af waarop die hem aanviel met een mes. Daarop schoot hij Campagne dood.

Langer agressief

Volgens de rechtbank kon hij redelijkerwijs niets anders doen dan schieten. Ook was het slachtoffer al langer agressief tegen zijn ex-partner en hun kinderen. Vlak voor zijn dood had de man bovendien veel gedronken en drugs gebruikt.
[quads id=1]

Lichaam verdwijnen
Roberto Campagne werd door zijn zoon doodgeschoten
Roberto Campagne werd door zijn zoon doodgeschoten Foto: Het Parool

De verdachte en zijn moeder (53), de ex-partner van het slachtoffer, krijgen wel straf opgelegd omdat zij hebben geprobeerd het lichaam van Campagne te laten verdwijnen.

De zoon krijgt hiervoor elf maanden cel en de moeder bijna een jaar, waarvan 265 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur. Ze betaalden hiervoor een neef van het slachtoffer, maar die stapte naar de politie.

Wat zegt de neef

Wat doe je als je tante je vraagt om het lichaam van je oom te lten verdwijnen. Neef vertelt hier xijn verhaal:

Eerdere berichten:
[quads id=1]
Video – Roberto Campagne werd door zijn eigen zoon doodgeschoten
Gerelateerde berichten:
–Vader doet aangifte tegen eigen zoon van 14 jaar
Vader met 2 vrouwen mishandeld door zoon

Bron: Het Parool
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.