De sociale winkel van Paul Somohardjo te Paramaribo is inderdaad goedkoper

Paramaribo ~ Hoewel de sociale winkel van Pertjajah Luhur goedkope producten aan de consument biedt, riekt het initiatief tegelijkertijd naar propaganda.
[quads id=1]

Sociale winkel te Paamaribo

Op haast alle producten is een roodwitte sticker van PL aangebracht met een foto van partijvoorzitter Paul Somohardjo en de tekst: “De partij die nooit slaapt. De partij die opkomt voor de belangen van het volk. We go gi 100 % gro. Gesubsidieerd door de PL. De partij met de sociale kracht”. Gekochte goederen worden in zakken met het opschrift en logo van de partij verpakt.
[quads id=1]

Een drukke opening

Tientallen personen zijn zaterdagochtend geweest naar de opening van de winkel in Beekhuizen. Kopers waren een dwarsdoorsnede van alle lagen van de samenleving. Middels het afsteken van een pagara heeft Somohardjo de winkel voor geopend verklaard. “Den product moro bunkopu dya. De goederen zijn duurder bij mij in de buurt”, zegt een vrouwelijke koper op middelbare leeftijd.

Sterk verschillende prijzen

Terwijl de krant rondkijkt naar de prijzen die sterk verschillen met wat normaliter wordt betaald, pakt Iwan (60) zijn goederen breedlachend van de schappen. “Ik ben blij dat de winkel weer is geopend. Ik vond de sluiting een aderlating”, zegt hij vol koopgenot, met een verwijzing naar een eerdere gesloten soortgelijke winkel van de partij. Hij prijst Somohardjo voor diens sociaal gevoel. “Somo is behulpzaam wat deze dingen aangaat”, zegt deze klant die op steenworp afstand van de winkel woont.
[quads id=1]

Maximaal 3 stuks

Consumenten kunnen tegen groothandelsprijs vijftig basisproducten kopen die door PL gesubsidieerd worden. “Ik had dit niet verwacht, we moeten goederen aanvullen. Ik zie tevreden gezichten”, zegt Widjawatie, districtraadslid van PL. Zaterdag mocht elke consument van elk product maximaal drie stuks kopen. Vanaf zondag, de tweede dag, is deze beperking opgeheven.

Dit schreef de voorzitter zelf op zijn Facebook page:

Beste PL familie, De opening van onze weekend PL volkswinkel bij onze partijcentrum te Beekhuizen is geslaagd Alhamdullilah. De winkel waar we meer dan 50 basisgoederen tegen kostprijs verkopen op de zaterdag en zondag vanaf 0900 uur. Ik zie jullie met de wil van de Almachtige morgen. Groet, De Voorzitter.

Ook deelde hij de volgende foto’s:
[quads id=1]

Bron: DWT en FB page Paul Somohardjo
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.