Video – Blikkie, de happy straatkrant verkoper uit Suriname is overleden in Rotterdam

Blikkie Suriname

Suriname ~ De zingende straatkrantverkoper Blikkie is op 74-jarige leeftijd overleden. Hij stierf vrijdag in een hospice in Rotterdam-IJsselmonde aan de gevolgen van leverkanker, zo werd maandag bekend. Blikkie is geboren in suriname

[quads id=1]

Geboren in Suriname

De 74-jarige Johan Van Dams – Blikslager was een bekend figuur in de stad. In zijn jeugd speelde Johan bij het jeugdteam van het nationaal elftal van Suriname. Toen hij later naar Nederland kwam, raakte hij verslaafd aan drugs en kwam op straat terecht.

Meer dan 20 jaar

[quads id=1]
De straatverkoper heeft meer dan twintig jaar voor de Bijenkorf in Rotterdam kranten verkocht. Bijna iedere dag was hij te vinden op de trappen voor de Bijenkorf, waar hij op charmante wijze straatkranten verkocht: “Wie maakt me blij, wie koopt een krantje bij mij?”

Uitgezaaide leverkanker

Hij werd de laatste maanden niet meer gesignaleerd op zijn vaste verkoopplek voor De Bijenkorf en bleek uitgezaaide leverkanker te hebben. Een vriendin zorgde ervoor dat Blikkie in een hospice terecht kwam.

Blikkie Suriname
Blikkie is overleden. Foto van RTV Rijnmond

[quads id=1]
Na een oproep van RTV Rijnmond werd Blikkie in de hospice overladen met cadeaus, daarvoor was hij erg dankbaar.Op internet is een petitie gestart die oproept om een gedenktegel te plaatsen bij zijn vaste verkoopplek bij de Bijenkorf.

Bekijk hier de video:

En zo herkennen we hem allemaal:

Bron: www.rijnmond.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.