PL en Paul Somohardjo openen zaterdag eerste ‘sociale’ winkel in Paramaribo

Somohardjo Paramaribo

Paramaribo ~ PL komt met Sociaal Weekend Supermarkt te Beekhuizen. PL komt met Sociaal Weekend SupermarktEen Sociaal Weekend Supermarkt, die alleen in het weekend (zaterdag en zondag) open is en zeker 50 basisgoederen tegen een lage prijs verkoopt.
[quads id=1]

Beekhuizen te Paramaribo

Het betreft niet alleen de basisgoederen maar ook kip, kip producten, vis, visproducten, groente en fruit worden ten verkoop aangeboden. De opening van deze Sociaal Weekend Supermarkt vindt zaterdag plaats in het PL-hoofdkwartier te Beekhuizen.
[quads id=1]
De motor achter deze manier van ondersteuning naar het volk toe is de politieke partij de Pertjajah Luhur. ‘Op weg naar het 20-jarig bestaan van onze partij, gaan wij een aantal sociale projecten en activiteiten voor de gemeenschap initiëren’, geeft PL-voorzitter Paul Somohardjo in gesprek met Dagblad Suriname mee. De openingstijd van deze supermarkt op het hoofdkwartier van de PL is vanaf 9.00 uur s’ morgens tot 4.00 uur in de middag.

Ontwaarding salaris burgers

Somohardjo is zich goed ervan doordrongen dat de burgers van het land gebukt gaan onze zware financiële crisis vanwege de ontwaarding van hun salaris. ‘We gaan geen pakketten geven, we gaan de consumenten tegemoetkomen’, verduidelijkt Somohardjo. Als voorbeeld geeft hij aan dat indien een zak rijst voor SRD 10 wordt gekocht, dit voor hetzelfde bedrag aan de consument wordt verkocht. De producten worden tegen de kostprijs aangeboden. Enkele basisgoederen zijn rijst, suiker, spijsolie, zout, erwtensoorten, sardien en toiletpapier.
[quads id=1]

Foto uit STarnieuws

Volgens Somohardjo ligt de aankoop en organisatie van deze Sociaal Weekend Supermarkt geheel in handen van de PL. Leden van de PL die in hun dagelijks leven belast zijn met aankoop van goederen gaan een helpende hand bieden. En volgens een beurtensysteem worden de meer dan 200 kernen waarover de PL beschikt, belast met de verkoop.

Ook fruit, groente vis en vlees

Behalve de basisgoederen zullen ook groente, fruit, vis en visproducten en kip en kipproducten worden verkocht. Deze komen rechtsreeks van de verbouwers. Zo stammen de vis en visproducten af van Coppenamepunt en Nieuw-Amsterdam. Er zal een pilot gestart worden te Beekhuizen. Indien deze prima verloopt zullen er ook diverse Sociaal Weekend Supermarkten geopend worden in de verschillende districten.

Zaterdag beginnen ze

Zaterdag wordt een aanvang gemaakt met de winkelverkoop. Maar binnenkort wordt in het weekend een willekeurig weeshuis, kinderhuis of bejaardentehuis verrast met een speciale maaltijd. De PL-kernen zullen beurtelings belast worden met de bereiding van de maaltijden. Dit maakt ook deel uit van de sociale activiteiten die de PL op agenda heeft staan in verband met har 20-jarig bestaan op 5 december.
[quads id=1]

Derde actua festa op 7 juli

Op zaterdag 7 juli wordt de derde actua festa gehouden te Clevia waar de geïnstalleerde kernen aan het volk gepresenteerd worden. De eerste en de tweede actua festa die zijn gehouden te Dessa en Nickerie kunnen als heel geslaagd beschouwd worden. Verder zal de PL de herdenking van de Javaanse Immigratie groots vieren op 9 augustus te Mariënburg middels het organiseren van de ‘Day of Wong Jawa.’

Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat
http://www.starnieuws.com/index.php/beyond_files/get_image/801975aece0ba62be370e51a9ac5b5e2.jpg___pl.jpg/450
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.