Diamanten huwelijk voor echtpaar Pawirjodirijo-Djojodimedjo Suriname – Saramacca

getrouwd Suriname

Suriname ~ De heer Pawirijodirijo Rasid en Mevrouw Djojodimedjo Samilah wonende aan de Saramaccaweg no. 181 in het district Saramacca te Suriname delen al 60 jaar lief en leed met elkaar.
[quads id=1]

Getrouwd in Suriname

Zij zijn in het huwelijk getreden op 09 mei 1958. De heer Pawirjodirijo Rasid, is geboren op 20 februari 1935 in district Saramacca. Hij komt uit een gezin van 4 kinderen, waarvan hij de jongste kind is. Als kind groeide hij op te Catharina Sophia en heeft de school te La Prevoyance bezocht tot de tweede klas. Hij begon te werken als landbouwer en deed aan rijst- en pinda teelt.

Getrouwd toen hij 23 was

[quads id=1]
Daarna was hij in 1995 in dienst getreden bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV), waarna hij overplaatsing heeft genomen naar het Ministerie van Openbare Werken tot zijn pensioen in 1994. Op 23-jarige leeftijd trad hij in het huwelijk met Mevrouw Djojodimedjo Samilah.

Eigen religieuze organisatie

Zijn hobby’s waren planten, hengelen, vogels kweken en voetballen. Verder was hij ook aangesloten bij de toenmalige voetbalvereniging K.V.V. van KampongBaroe. Hij heeft zijn eigen religieuze organisatie Sapto Darmo. Ook is hij benoemd als Grootmeester van de Ere Orde van Palm bij besluit van 24 november 2011 PB No.35 de Eremedaille toegekend in Zilver.

Ze hielp haar ouders

Mevrouw Djojodimedjo Samilah is geboren op 15 mei 1944 in het district Saramacca. Zij komt uit een gezin van 8 kinderen, waarvan zijn het 3e kind is . Zij heeft de lagere school te OS Kampong Baroe tot de zesde klas bezocht. Zij hielp haar ouders in huis en op hun landbouwvelden. Haar hobby zijn koken en huishouden.

14 achterkleinkinderen

[quads id=1]
Mevrouw Djojdimedjo Samilah had ook een winkel zaak vanaf 1975 tot en met 2014 maar vanwege haar leeftijd en gezondheid heeft zij de winkel overdragen aan een van haar zonen. Uit het huwelijk zijn er 3 kinderen waaronder 2 zonen en 1 dochter. Ze hebben verder 11 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen.

Islam geloof

Hun hoogte punt is hun 50-jarige huwelijksjubileum die zij gevierd hebben op 9 mei 2008, en met de genade van de Almachtige heeft het echtpaar hun 60 jarige huwelijk gevierd. Het echtpaar belijdt het islam -geloof.

Bestuursambtenaar Luciel Dijksteel van bestuursdienst Kampongbaroe heeft namens de districtscommissaris van Saramacca de felicitaties overgebracht aan het echtpaar en de gebruikelijke enveloppe overhandigd.

Bekijk hier de foto’s:

Bron: BIC Saramacca
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis