Vos Zwembad Paramaribo voorlopig dicht voor buitenstaanders na verdrinking

verdronken Suriname

Paramaribo ~ VOS-zwembad voorlopig dicht voor buitenstaanders. Het VOS-zwembad aan de Verlengde Gemenelandsweg te Paramaribo is voorlopig niet toegankelijk voor dagrecreanten.
[quads id=1]

Zwembad aan de Verlengde Gemenelandsweg  te Paramaribo

Het bestuur van de Vereniging Officiers Sociëteit (VOS) heeft dit besloten nadat zaterdag een jongetje in het bad is verdronken. Bestuursvoorzitter Kenneth Vaseur zegt aan de Ware Tijd dat het misschien twee weken kan duren voordat het zwembad weer volledig wordt opengesteld. Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor personen die een abonnement hebben voor het verzorgen van zwemlessen of trainingen.
[quads id=1]

Het kan twee weken duren

Het bestuur gaat in de tussentijd na hoe de veiligheidsmaatregelen kunnen worden aangescherpt. Het is niet de eerste keer dat er een kindje verdrinkt in het zwembad. “Het heeft misschien geen invloed op ons imago, maar het treft ons wel”, zegt Vaseur. De veiligheidsmaatregelen mogen wel aangescherpt worden, maar veel hangt volgens hem ook af van de verantwoordelijkheid van volwassenen. “Het is vaak ook nonchalance van de ouders dat het zover komt.”

Het is niet de eerste keer

Een familielid verklaarde dat de jongen met familie, onder wie zijn moeder op een feestje was op het complex. Na het eten gingen enkele kinderen naar het zwembad. Het jongetje sprong vanaf de springplank in het water. Toen het begon te regenen gingen de kinderen uit het zwembad. Een meisje zag dat er iemand op de bodem lag en al gauw bleek dat een jongetje te zijn. Personen hebben tevergeefs getracht om hem te reanimeren. Naar verluidt was niet lang vóór dit geval een ander kind bijna daar verdronken.

Geen lifeguards meer

[quads id=1]
Het bestuur huurt al geruime tijd geen lifeguards meer in. Bij de voorlaatste verdrinking enkele jaren terug waren zij er nog. “En toch heeft het kunnen gebeuren”, vult penningmeester Steve Ravenberg aan. Vaseur: “Mensen lopen met het idee dat als je een lifeguard daar zet dat je geen ongevallen hebt, maar het tegendeel is waar.”
verdrinken Paramaribo

Geen 100% garantie

[quads id=1]
Hij zegt dat de aanwezigheid van lifeguards op zich ook geen honderd procent garantie biedt dat het niet mis zal gaan. “Op een gegeven moment moet je zelf op die lifeguard gaan letten want hij is nergens te vinden. Waar houdt het dan op? Het zwembad is geen crèche dat je daar komt en je let niet op je kinderen.” Hij stelt dat in 99 procent van de gevallen de ouders de kinderen aan hun lot overlaten. “Ze gaan in het bad, kunnen misschien zelfs niet zwemmen, terwijl de ouders gaan chillen.

Geschreven door Merredith Bruce
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.