Video – Vader van Michael Jackson overleden

Jackson overleden

‘Joe Jackson op 89-jarige leeftijd overleden’. Joe Jackson is woensdag overleden in Los Angeles, melden bronnen aan TMZ. Het hoofd van de Jackson-familie is 89 jaar geworden.
[quads id=1]

Vader van Michael Jackson

Jackson werd in juni gediagnosticeerd met een ongeneeslijke vorm van kanker. De familie van Jackson was bij hem toen hij zijn laatste adem uitblies, melden bronnen vanuit de familie aan TMZ.

michael Jackson
Foto van © EPA. Komt uit het Algemeen Dagblad

[quads id=1]
In eerste instantie wilde Jackson geen bezoek in het ziekenhuis. Zijn vrouw Katherine dwong uiteindelijk via hun advocaat bezoekrecht af. Daardoor kon ze toch haar man bezoeken.

Jackson is geboren in Arkansas

Jackson werd op 26 juli 1928 geboren in Fountain Hill (Arkansas). Hij was bokser en later kraanmachinist bij een staalfabriek voordat hij een muzikale richting insloeg. Vijf van de tien kinderen die hij en zijn vrouw Katherine Scruse kregen werden wereldberoemd als The Jackson Five. Vader Joe trad op als hun manager.
[quads id=1]

Ontslagen door Michael Jackson

Het kwintet begon in 1963 als trio met de broers Jackie, Tito en Jermaine. In 1966 werd de band uitgebreid met Marlon en Michael. Het was de start van een glanzende carrière die de familie Jackson wereldfaam opleverde. Eind jaren zeventig ontstonden barstjes in het succesverhaal. Michael ontsloeg in 1979 zijn vader als manager. Hij wilde meer zeggenschap over zijn eigen carrière. Zijn broers volgden enkele jaren later zijn voorbeeld.

In juli 2015 werd Jackson in Brazilië getroffen door een hartinfarct. Na drie hartaanvallen werd hij geopereerd en kreeg hij een pacemaker.

Bekijk hier een video over het leven van Joe:
[quads id=1]

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.