Foto’s – Over smerige en onhygiënische eetgelegenheden in Suriname ~ Paramaribo

restaurant Paramaribo

Paramaribo ~ Restauranthouders en exploitanten van eettentjes zullen voortaan een flinke boete krijgen als zij de vergunningsvoorschriften voor hygiëne niet in acht nemen.
[quads id=1]

DC van Paramaribo

Bij herhaling kan de exploitatievergunning worden ingetrokken. Dit zegt districtscommissaris (dc) Mike Nerkust in gesprek met de krant. Binnenkort worden volgens hem wetten goedgekeurd om harde maatregelen tegen de groep ondernemers te treffen die het niet nauw nemen met de regels.

Komt vaak voor

Nerkust zegt dat ambtenaren bij controle vaak stuiten op onhygiënische situaties in eetgelegenheden. “Je geeft de ondernemers soms een boete en later tref je dezelfde situatie aan. Het lijkt alsof de mensen niet snappen dat het zo niet hoort. Ze moeten beseffen dat het gaat om voeding van klanten. Men wil geld verdienen maar houdt zich niet aan de regels.”

[quads id=1]

Houden zich niet aan de regels

Nerkust zegt dat een boete van bijvoorbeeld SRD 1.500 de mensen niet deert. Die betalen ze met gemak. Daarom moet de boete fors verhoogd worden, want dan zal men beseffen dat het de overheied ernst is. De boetes zullen oplopen tot twintig en dertigduizend Surinaamse dollar.” Nerkust zegt dat de gemeenschap via beelden die verspreid worden door de bestuursdienst op sociale media weet van de onhygiënische situaties in restaurants en eettentjes.

[quads id=1]

Boetes helpen soms niet

In geval de hoge boetes toch niet blijken te helpen, zal de uiterste maatregel worden genomen: het intrekken van de exploitatievergunning. “Als wij dat doen krijg je nooit meer de gelegenheid deze terug te krijgen. Wij zullen dan in ons registratiesysteem opnemen dat zo een vergunninghouder landelijk een verbod heeft om een zaak te draaien.” In dit geval zou een andere persoon wel een vergunning mogen aanvragen om de onderneming te draaien, maar dan zal die een screening moeten ondergaan”, zegt de dc.

Bekijk hier een aantal archieffoto

o’s van vieze eetgelegenheden:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.