Ronnie Brunswijk en zoon schelden scheidsrechter uit op voetbalveld te Paramaribo

Brunswijk Paramaribo

Paramaribo ~ Vader en zoon Brunswijk vallen scheidsrechter Antolo Pinas verbaal aan. Ronnie Brunswijk en zoon Jungelo Brunswijk hebben scheidsrechter Antonius “Antolo” Pinas afgelopen zaterdag verbaal aangevallen in het NGVB-stadion te Paramaribo.
[quads id=1]

NGVB-stadion te Paramaribo

Daarbij kreeg arbiter Pinas constant krachttermen naar zijn hoofd toegeslingerd. Hoewel er geen fysiek geweld aan te pas kwam, was de scene na de wedstrijd niet mooi. Het betrof hier de wedstrijd tussen Flamingo en Real Moengotapoe, een beslissingswedstrijd uit het 13de SVB/Suribet Lidbondentoernooi. Jungelo is speler van Real Moengotapoe, vader Ronnie fungeert als official. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Brunswijk Paramaribo
Foto van Regillio Derby uit DBS

[quads id=1]

Zoon werd boos

Alles begon aan het eind van de wedstrijd, toen Jungelo dacht een hoekschop geforceerd te hebben voor zijn ploeg. Echter wees referee Pinas aan voor een doeltrap. Jungelo werd heel boos en schold de scheidsrechter uit. Hiervoor kreeg hij de rode kaart. Niet lang hierna eindigde de wedstrijd. Voordat scheidsrechter Pinas en zijn assistenten het veld kon verlaten, werd hij verbaal aangevallen door vader Brunswijk.

Enorme scheldpartij

Pinas werd getrakteerd op een enorme scheldkanonnade. Ook Jungelo voegde zich bij in dit gezelschap. De zeer ervaren scheidsrechter discussieerde met hem, maar bleef kalm. Uiteindelijk werden partijen door derden uit elkaar gehaald.

Het is niet de eerste keer dat Ronnie Brunswijk zich heeft laten gaan op een voetbalveld. In feite is het een normaal verschijnsel geworden.

Is het normaal geworden

[quads id=1]
Aan het begin van dit Lidbondentoernooi heeft hij zich ook laten gaan in het Meerzorgstadion, toen de Moengonese ploeg Jong Rica moest uitkomen tegen The Brothers. Brunswijk viel toen de voorzitter van de Meerzorg Sportbond verbaal aan. Ook rende hij achter een cameraman met bedreigende woorden.

Joel Martinus

Onlangs is een official van SV Notch, Joel Martinus, een stadionverbod van 5 jaar opgelegd gekregen door het SVB Tuchtcollege voor het fysiek aanvallen en bedreigen van een scheidsrechter. Ook Martinus is een oud-bekende die zich vaker heeft misdragen op voetbalvelden.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis
[quads id=1]