Kind: “Hij heeft het ook met een sopropo en een boulanger gedaan” ~ Paramaribo

stiefvader Suriname

PARAMARIBO – Verdachte van ontucht blijft ontkennen. “Ala den sani di a taki, na soso ley. Den sma disi e pori mi nem zomaar”, klonk het heel luid maandag in de rechtszaal te Paramaribo.
[quads id=1]

Rechtszitting te Paramaribo

Met deze woorden probeerde Harry F. zijn onschuld in een zedenzaak te bewijzen. Hij werd tot orde geroepen door rechter Cynthia Valstein-Montnor, die zijn gedrag zat was. Hem wordt verweten vanaf januari 2016 tot en met december vorig jaar, te Canawapibo in Commewijne meerdere malen omgang te hebben gehad met twee meisjes van toen zestien en veertien.

Bang om te vertellen

Hij had een relatie met hun moeder en zou bij haar afwezigheid de kinderen hebben misbruikt. Harry F. noemt de beschuldigingen ‘verzonnen’. Beide slachtoffers verklaarden aan de rechter en officier van justitie Roy Elgin dat hun stiefvader meestal toesloeg als hun moeder was gaan werken. De oudste zus:”Ik moest iets voor hem gaan halen in de kamer. [quads id=1]
Toen ik daar was, stootte hij me op het bed en maakte mijn mond dicht. Ik was geschrokken en had veel pijn, maar ik was bang om het te vertellen.”

Met een sopropo en een boulanger

Hij bedreigde de slachtoffers met een dolk om niets te zeggen. Beide kinderen werden emotioneel toen de officier van justitie hen vroeg om de verdachte in de ogen aan te kijken en de waarheid te zeggen.”Yu pori mi libi en het spijt me echt dat yu du a sani disi nanga mi” zeiden ze. De man heeft nooit een iets gebruikt tijdens zijn vergrijp. Dus geen bescherming.
bed Paramaribo

“Hij sprak de hele tijd over de omgang met ons en hij heeft het ook met een sopropo en een boulanger met me gedaan”, onthulde ze. Met gebogen hoofd zat de stiefvader op dat moment in de beklaagden bank.
[quads id=1]

Ze droomde ervan

De moeder van de kinderen vertelde voor de rechtbank dat ze twee keer heeft gedroomd over de handelingen van de man. Als zij hem hiermee confronteerde verzon hij een smoes. “Ik had nooit verwacht dat hij tot zoiets in staat was. Ik vertrouwde hem.” Toen haar dochters haar hadden verteld wat hen was overkomen wilde de stiefvader grammoxone innemen. De moeder en haar kinderen zijn op dezelfde dag verhuisd.

Ik heb niets gedaan

Harry: “Ze jokken voor me. Ik heb geen van ze ontmaagd of misbruikt. Deze meisjes zijn genieperige kinderen. Ze deden hun ding al voordat ze bij mij kwamen wonen.” De rechter trok zich niet veel aan van deze verklaring en stelde de zaak uit naar 7 augustus voor het requisitoir.
[quads id=1]
De verdachte zal een psychologisch onderzoek ondergaan.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.