Anoniem – Mijn ex verzorgt de kids niet goed. Moeten ze naar Paramaribo komen?

Paramaribo ~ Mij naam is Lea, ik ben 33 jaartjes jongūüėä. Ik heb 4 kinderen. 3 jongens en 1 meisje. Ik ben geboren in Guyana. Mijn ouders zijn Guyanees en ze zijn naar Paramaribo gekomen om te wonen toen ik 2 jaar was.
[quads id=1]

Ik ben opgegroeid in Paramaribo

Ik ben dus hier in Paramaribo opgegroeid en naar school gegaan. Ik ben wel af en toe weggeweest uit Suriname, maar het grootste deel van mijn leven ben ik hier in Paramaribo geweest. Ik ben niet lang naar school gegaan vanwege problemen met mijn ouders. Die waren gescheiden en meer van dat soort problemen thuis.

Ik ben op mij 16de jaar zwanger geraakt van een Surinaamse man. Maar tijdens de zwangerschap ging het al mis. Mijn broer heeft me toen laten halen naar Cayenne en ik ben daar bevallen. Ik ben terug gekomen naar Paramaribo en ik ben zelfstandig gaan wonen. Ik begon ook te werken.

2de relatie

[quads id=1]
Ik ben in een 2de relatie gestapt. Met een man uit Guyana. We hebben 3 kinderen gekregen. 2 jongens en een meisje.  Hij heeft me naar Guyana gebracht met die kinderen. Onze relatie ging niet echt en hij was agressief. Ik moest vluchten want hij was van plan om mij dood te maken. Ik heb 7 jaren met hem geleefd met die kinderen maar het ging helemaal niet. Ik ben met mijn kinderen terug naar Paramaribo gevlucht. In de tussen tijd is mijn oudste zoon in Frans Guyana gaan wonen met mijn tante. Dus ik was alleen met die 3 kinderen.

kids Paramaribo
VoorbeeldFoto van Bi Radical

Mijn vader heeft mij in Paramaribo opgevangen met die kinderen. Mijn moeder woonde in Trinidad ze heeft die kinderen en mij laten halen naar daar om daar te proberen opnieuw te beginnen met leven. Ik was met die kinderen daar. Ze gingen naar school. Toen moest ik verhuizen, mijn moeder werd ziek. Geestesziek. Wij konden niet meer met elkaar opschieten dus ik was verhuisd. Ik werkte 2 tot 3 baantjes om uit te komen. Ik heb moeite gemaakt om werkvergunning te regelen en papieren voor de kids maar het lukte me niet.
[quads id=1]

illegaal in Trinidad

Ik was dus illegaal in Trinidad en we waren ook niet verzekerd. Die kinderen waren groot geworden ze zaten op school en ook op sport. Ik moest voor alles zorgen. Ik was aan het plannen om weer naar Paramaribo te komen wonen met die kinderen maar in de tussen tijd belde die kinderen hun vader op en hij wilde die kinderen hebben. Hij zei dat ik een slecht mens was en dat ik die kinderen van hem had afgepakt.

Oke. Ik heb gezegd ik ga die kinderen sturen. Ik zei tegen hem dat ik die jongste die (2 jongens) voor hem ga sturen en dat ik dat meisje ga houden. Ik heb dat gedaan die jongens zijn bij hun vader in Guyana en ik had het meisje en we zijn samen naar Paramaribo gegaan. Ik heb daar een leuke heer ontmoet hij heeft mij in huis gezet met mijn dochter. Ik heb hem verteld over mijn andere kinderen. Nu zijn we met elkaar 2 jaren. En alles gaat prima. Ik heb een baan en hij ook. We verdienen niet veel maar we kunnen ons hoofd boven water houden.

Elke 6 maanden naar Guyana

Sinds ik hier bent moet ik om de 6 maanden naar Guyana gaan om mijn kort verblijft te verlengen ook voor mijn dochter. Ik ben inmiddels ook verloofd en mijn verloofde gaat met me trouwen en mij tot Surinamer te maken. Is teveel geld dat wij uit geven om telkens naar Guyana te gaan om te verlengen. Als ik in Guyana ben laat ik mijn zus die 2 jongens halen zodat ik ze kan zien.

Allemaal in 1 huis

De eerste keer zagen ze er niet goed uit. Ik heb die oma van die kinderen gebeld en gevraag warom die vader ze zo laat. Ze zei die vader werk soms niet en soms hebben ze het moeilijk. De kinderen hun vader woont met moeder en zijn zusje in 1 huis. Ik heb mijn jongens toen weer gezien en het zelfde. Mijn zus zei tegen mij dat ik die jongens moet nemen voordat het te laat gaat zijn.
[quads id=1]

Binnenkort met pensioen

Ik ben weer naar Paramaribo gekomen en ik heb het aan mijn verloofde verteld.  Hij is iets ouder. Binnenkort gaat hij met pensioen. Hij zegt me dat hij wel die jongens wil halen, maar financieel gaat het wel moeilijk worden voor ons. Hij gaat natuurlijk geen nee zeggen, zei hij me.

SRD 1000 per maand

Hij is wel Surinamer en hij heeft zelf ook nog 2 kinderen die hij nog verzorgt. Ik zat er zelfs aan te denken om mijn verloofde te laten en mijn kinderen te halen. Maar dat ga ik ook niet redden. Ik werk wel maar ik ben geen Surinaamse.  Dan zijn we alle 4 vreemdelingen in Suriname. Ik moet nu al iedereen financieel bijstaan. Mijn broertje woont inmiddels hier in Suriname met mijn zieke moeder. Ik help ze de huur betalen. Als ik mijn kinderen neem en apart met ze ga wonen, moet ik ze verzekeren, ze moeten naar school, ik ga voor ze moeten zorgen. Ik verdien maar SRD 1000 in de maand.
[quads id=1]

Wat kan ik doen?

Ik weet niet hoe ik dit moet oplossen. Mijn vraag aan jullie is: Wat moet ik doen om mij 2 laatste jongens te redden uit de situatie waarin ze nu zitten?

Gerelateerde verhalen:
Anoniem: Ik heb het zwaar, zal ik mijn baby afstaan?
baby Paramaribo

Anoniem: Ik heb een kind in Suriname. Hoe kan ik dat kind nemen?

vader dochter Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig