Politiebericht – 9-jarige Resileano Yorks verdronken in zwembad te Paramaribo

overleden Suriname

Paramaribo ~ Negenjarige jongen verdrinkt in zwembad tijdens feest. De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg op zaterdag 24 juni de melding van verdrinking in een zwembad in het ressort te Paramaribo.
[quads id=1]

Zwembad te Paramaribo

Uit het ingestelde onderzoek ter plaatse bleek het te gaan om de 9-jarige Yorks, Resileano. Een familielid dat aanspreekbaar was, verklaarde dat het slachtoffertje op een feest was met zijn moeder en de rest van het gezin. Na het eten begaven enkele kinderen onder wie het jongetje zich naar het zwembad.
[quads id=1]

Hij sprong in het water

overleden Paramaribo

Volgens een getuige liep Resileano naar de springplank en sprong het water in. Op een gegeven moment begon het te regenen en gingen de kinderen uit het bad. Een ander minderjarig meisje dat in de directe omgeving van het bad was keek naar de kinderen die uit het bad klommen en zag dat er iemand op de bodem lag van het zwembad.
[quads id=1]

De dood werd vastgesteld

Het jongetje is uit het water gehaald en gereanimeerd, echter zonder succes. De ingeschakelde arts stelde de dood vast. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de familie.

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.