Boot met 18 schoolkinderen bijna gezonken in Suriname

kinderen Suriname

PARAMARIBO – Achttien scholieren van het Boven-Surinamegebied konden donderdagmorgen tijdig de overstap maken naar een andere boot toen het vaartuig, waarin ze zaten, in problemen kwam.

De boot vervoerde kinderen van Nieuw-Aurora naar de muloschool te Atjoni toen ze omstreeks kwart voor zes ‘s morgens bij de Felulasi sula kwam vast te zitten.

kinderen Suriname
Een archieffoto van de schoolboot te Tamarin. Donderdag is een schoolboot gezonken nabij de Felasi sula. Foto: dWT Archief

“Er was veel mist, waardoor het uitzicht van de bootsman werd bemoeilijkt. De boot kwam vast te zitten tussen de rotsen. Er kwam hierdoor water in de boot, waardoor die uiteindelijk is gezonken”, zegt booteigenaar Martin Wooje tegen de Ware Tijd. Hij benadrukt dat de boot niet is omgeslagen.

De scholieren zijn volgens hem niet te water geraakt, omdat de boot niet direct is gezonken. Een andere schoolboot die achter hen voer, kon tijdig hulp bieden.

“Ze zijn wel nat geworden, maar het is niet zo dat ze moesten zwemmen voor hun leven”, zegt Wooje. De leerlingen hebben donderdag en vrijdag vrijaf gekregen van school. Volgens de booteigenaar droegen alle kinderen een zwemvest, zoals voorgeschreven.

“Als je geen zwemvest draag, kom je niet in de boot.” Hij zegt dat het voor het eerst is voorgekomen dat één van zijn boten is gezonken. Het vaartuig is intussen geborgen.