Was het poging tot doodslag? Valentino schoot man neer te Paramaribo

politie Paramaribo

Paramaribo ~ Vier jaar celstraf geëist voor schieten op ander. Tegen Valentino B is eergisteren vier jaar celstraf geëist voor poging tot doodslag. Hij schoot op 27 februari op een ander die gewond raakte.
[quads id=1]

Rechtbank Paramaribo

De officier van justitie zegt dat de politie de melding binnenkreeg dat een slachtoffer met een schotverwonding zich bevond aan de L’ Hermitageweg te Paramaribo. Het slachtoffer verklaarde dat hij met zijn broer en enkele vrienden voor een shop sprak. Ene P kwam op een bromfiets daar en vertrok weer. Hij kwam kort daarna terug met een ander in een bruine wagen. P stapte met een stok uit.
[quads id=1]
politie Paramaribo

Hij zwaaide met het wapen

Valentino B stapte ook uit de auto maar met een vuistvuurwapen en zwaaide daarmee. Het slachtoffer hoorde een schot en kreeg een branderig gevoel. Hij werd geraakt aan zijn linkerbovenarm. Valentino B bekende dat hij schoot. Volgens hem liep het slachtoffer naar P en wilde iets trekken van onder zijn trui. De officier van justitie vindt dat er geen sprake is van voorbedachten rade.
[quads id=1]

Eerder in aanraking geweest met de politie

Valentino B is in 2009 reeds veroordeeld voor poging tot diefstal middels geweld. Raadsman Raoul Lobo houdt op 5 juli zijn pleidooi. Hij deed gisteren het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van Valentino B, maar de rechter wees dat af omdat de ernstige bezwaren nog overeind staan. Lobo is het niet eens met de kwalificatie van poging tot doodslag.

Volgens hem was het nimmer de bedoeling van Valentino B om het slachtoffer dodelijk letsel toe te brengen.

Geschreven door TATJANA MUSKIET
Bron: Times
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.