Video – Waarschuwing voor valse mails MijnOverheid ~ Nederland

overheid Nederland

Nederland – De Fraudehelpdesk en de overheid waarschuwen voor bedrieglijk echt lijkende e-mails van MijnOverheid, waarmee wordt gepoogd de DigiD van ontvangers te ontfutselen.
[quads id=1]

Fraude in Neder;and

In uw berichtenbox

De mail maakt melding van een gereedstaand bericht „van de Belastingdienst in uw Berichtenbox op MijnOverheid.” Door het vermelden van de voor- en achternaam van de ontvanger in de aanhef lijkt het e-mailbericht betrouwbaar, ook al omdat verwezen wordt naar een website die begint met MijnOverheid. Het webadres is daarnaast voorzien van een vertrouwenwekkend groen slotje met de vermelding ’Beveiligd’.
[quads id=1]

Het is een pishingmail

MijnOverheid maakt op de website duidelijk dat het om een phishingmail gaat. „Overheidspartijen sturen u nooit een dergelijk verzoek via e-mail.” Ontvangers wordt verzocht de e-mail als bijlage door te sturen naar [email protected]

overheid Nederland
Foto van de website Mijnoverheid
Een echt lijkend aanmeldscherm

[quads id=1]
Wie doorklikt op de toegezonden link ziet vervolgens een echt lijkend aanmeldscherm van DigiD met het wapen van de Rijksoverheid. „Deze e-mail is een goede imitatie van berichten die daadwerkelijk vanuit MijnOverheid worden verstuurd”, waarschuwt de Fraudehelpdesk. Aangeraden wordt het webadres mijn.overheid.nl uit voorzorg zelf in te voeren op de adresbalk.

Hoe kun je voorkomen dat je slchtoffer wordt? Bekijk hier een belangrijke video met uitleg. Deel het met een ieder:

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.