Video – Zoon Indiase president geniet zichtbaar van Suriname

president Suriname

Suriname ~ Prashant Kumar, zoon van de Indiase president Ram Nath Kovind die dinsdag in Suriname arriveerde, kon zijn ogen niet geloven woensdag tijdens zijn bezoek aan Brokopondo.

[quads id=1]

Berg en Dal Suriname

Hij heeft samen met zijn vrouw en twee kinderen een groot deel van de dag doorgebracht in het Berg en Dal resort. Bij zijn aankomst rond half twaalf werd hij verwelkomd door districtscommissaris Kenya Pansa, Remi Sordam van Kerstengroup en bewoners van het district.

Ze genoten van zang en dans

[quads id=1]

Er waren culturele activiteiten, zang en dans. De gasten genoten zichtbaar van Seketi traditonele zang en dans van Saramaccaners en lieten zich ook van hun beste zijde zien met enkele danspasjes. Van de plaatselijke gemeenschap hebben zij geschenken ontvangen, die in het teken staan van voorspoed. De districtscommissaris zei dat met dit bezoek het district geschiedenis schrijft.

Eerste keer

“We zijn verrast, het is de eerste keer dat een president uit India naar Zuid-Amerika komt. En dat zijn zoon voet zet in Brokopondo, is geweldig. Het gezelschap kon voor ergens anders hebben gekozen, dus dit district is gezegend” benadrukt ze.

President Suriname
Foto uit DWT

De burgermoeder hoopt dat dit bezoek de eerste stap is naar meer positieve ontwikkelingen tussen India en Brokopondo. Kumar is vooral onder de indruk van de rijke cultuur die hij heeft gezien in Suriname, maar ook het klimaat spreekt hem zeer aan.

Dankbaar voor het ontvangst

“Dit is een heel mooi land met geweldige mensen. Wat ik hier heb gezien vandaag is prijzenswaardig. We zijn heel dankbaar voor de manier waarop we zijn ontvangen. Vooral de culturele optredens vond ik uitstekend.”

Hij wilde genieten van de natuur

Pansa stelt dat Kumar bewust heeft gekozen voor Brokopondo. Volgens haar wilde hij genieten van de natuur en vroeg hij zelf om het district te bezoeken. De gast en gezin zijn na een boottocht langs verschillende dorpen, teruggekeerd naar de stad. Het was slechts een ontspanningsbezoek aan Brokopondo, maar Pansa is tevreden en praat over een groot succes.

Bekijk hier naar de video ervan:
[quads id=1]

Geschreven door Jason Pinas
Video van ATV