Meer over de moord op KFC manager Marjorie Willims te Paramaribo

moord KFC Paramaribo

Paramaribo ~ Politie kan beelden KFC-moord niet leveren. De politie kan niet verantwoorden wat er gebeurd is met een deel van het beeldmateriaal dat is opgevraagd door de verdediging in de geruchtmakende KFC-moordzaak.
[quads id=1]

KFC Paramaribo moord

De beelden werden sinds vorig jaar opgevraagd door advocaat Maureen Nibte. Het gaat om de zaak waarbij KFC-manager Marjorie Willems op lugubere wijze om het leven is gebracht in het fastfood restaurant aan de Wilhelminastraat in juli. De politie blijkt in elk geval slordig te zijn geweest in het veiligstellen van de beelden, zoals was gevraagd. De advocaat vroeg in mei van dit jaar opnieuw naar het materiaal. In de zaak staan Chawila R, die als hoofdverdachte wordt gezien en Shaquille B. terecht
[quads id=1]

moord KFC Paramaribo
De moordverdachte
De advocaat wil andere beelden zien

Donderdag verklaarde officier van justitie Claudia Bruinings dat de politie alleen beelden van acht tot negen uur s’ morgens heeft kunnen veiligstellen van enkele winkels. Het gaat om zaken waar Chawilla R. zich mogelijk ophield op de dag van de moord. De advocaat had gevraagd om beelden van zeven tot negen uur in de ochtend. Ze zei verbaasd te zijn over de verklaring van de openbaar aanklager dat de politie het gevraagde materiaal niet kan leveren.

Moord KFC
De vermoorde Marjorie Willims. foto binnengekomen via Facebook
Dit is vreemd

[quads id=1]
Volgens Bruining zegt de politie dat de winkels waar beelden zijn opgevraagd pas om acht uur open gaan en daardoor de beelden vanaf dat tijdstip vastgelegd zijn. De advocaat vindt dit vreemd omdat het in andere gevallen wel mogelijk is om beelden van elk gewenst tijdstip te krijgen. De openbaar aanklager zei eerder dat het Openbaar Ministerie (O.M.) werkt met wat de politie overlegt aan materiaal. “Als de politie heeft aangegeven dat er vanaf zeven uur beeldmateriaal beschikbaar is, dan zullen wij dat opvragen.”

Wederom uitgesteld

Donderdag heeft het OM weer nieuwe beelden overhandigd aan de verdediging. Nibte zegt dat zij deze beelden zal bekijken en op de volgende zitting zal aangeven welk deel zij aan het publiek zal tonen. De strafzaak is daarom opnieuw uitgesteld door kantonrechter Siegline Wijnhard.
[quads id=1]

Er is veel tijd nodig

De behandeling van de zaak is dus opnieuw belemmerd omdat het beeldmateriaal ook nu weer onvolledig was. Als de advocaat bij de volgende zitting op 5 juli heeft besloten wat er met het geleverde beeldmateriaal moet gebeuren, zal er een datum bepaald worden voor het requisitoir van het O.M. De advocaat zegt dat zij veel tijd nodig zal hebben om zich voor te bereiden op haar pleidooi.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.