Video: Gefrustreerde priester slaat peuter tijdens doopceremonie – buitenland

priester buitenland

Update: Bisdom:  “Het gaat om een oude man, en hij was vermoeid”,

Zag u het filmpje ook al? Op sociale media doken deze week beelden op van een priester die een huilende baby tijdens een doopsel in het gezicht slaat. “Het was iets tussen een aai en een klap”, verdedigt de 89-jarige man zich. “Ik wilde hem kalmeren.” Van zijn bisdom mag hij voorlopig geen doopsel- en huwelijksvieringen meer voorgaan.
[quads id=1]
De voorbije dagen was nog maar weinig bekend over de beelden. Niemand wist waar ze gemaakt werden. Het was alleen duidelijk dat de betrokkenen Frans spraken. De Franse krant Libération slaagde er vrijdag in de herkomst van de beelden te traceren. Het filmpje werd gemaakt op 17 juni, in een kerk in Île-de-France, de ruime regio rond Parijs. De exacte plaats is niet bekendgemaakt.
[quads id=1]
In de video is te zien hoe de priester eerst het kind probeert te kalmeren, maar niet veel later zijn geduld verliest en de baby een klap in het gezicht geeft. De familieleden staan geschokt rond de priester. Nadien houdt de man het kindje hardhandig tegen zijn schouder terwijl hij de baby aanmaant te kalmeren. Een familielid moet de huilende baby uit de armen van de priester trekken.

Aan FranceInfo gaf de 89-jarige prister zelf uitleg. “Het kind was hard aan het schreeuwen”, vertelt hij. “Om het te dopen, moest ik het hoofdje naar me toe draaien. Ik hoopte het kind te kalmeren, maar dat lukte niet. Ik wist niet wat ik moest doen. Ik probeerde om de baby dicht tegen me aan te houden, zodat die zou kalmeren.”
Verontschuldigingen

Het bisdom van Meaux besliste dat de 89-jarige priester voorlopig geen doopsels of huwelijksmissen meer mag leiden. “Het gaat om een oude man, en hij was vermoeid”, laat het bisdom weten. “Dat kan verklaren waarom hij zijn geduld verloor. Maar het is geen excuus.” De priester zou zich aan het einde van het doopsel wel nog verontschuldigd hebben tegenover de familie. Die zou een klacht hebben ingediend tegen de priester, al is niet duidelijk waar.
Bron: HLN.be


Buitenland ~ Gedoopt worden door een vreemde oude man is voor de meeste kinderen al heel spannend. Een Franse peuter krijgt het helemaal zwaar te verduren. De priester die hem doopt, tikt hem ferm op zijn gezicht.
[quads id=1]

Een priester uit het buitenland

‘Rustig, rustig, doe rustig aan.’ De priester probeer de huilende peuter eerst nog met woorden te kalmeren tijdens de ceremonie. Als het kindje blijft huilen, verliest de priester zijn geduld en slaat het kind in het gezicht.
Kerkgangers geschokt
[quads id=1]

Hij slaat het kindje

In het filmpje hoor je de kerkgangers geschokt reageren na de klap van de priester. De ouders hebben na de actie ook genoeg gezien en ontworstelen het kind uit de greep van de man.

Ouders zijn ook boos

Het bizarre tafereel speelde zich af in een Franse kerk, maar het is verder niet bekend in welke plaats.

Bekijk hier de bizarre video:
[quads id=1]

Wat zou jij doen?
Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.