Reisbureaueigenaar Vinesh K. dieper in de problemen na verklaring ~ Paramaribo

reisbureau eigenaar Paramaribo

PARAMARIBO – Getuige legt belastende verklaring af tegen reisbureauagent. De 32-jarige reisbureaueigenaar Vinesh K. blijft in voorarrest.
[quads id=1]

Rechtbank Paramaribo

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft de zaak tegen hem woensdag verdaagd nadat met een ooggetuige kwitanties zijn gecontroleerd op echtheid. De verdachte staat terecht voor het verduisteren van grote sommen geld. De rechter schorste de zaak voor enige ogenblikken, omdat zij het onoverzichtelijk vond om een stapel kwitanties stuk voor stuk te controleren met de advocaten en de getuige, terwijl een groot deel niet bestemd was voor de behandeling van de zaak.
[quads id=1]
reisbureau eigenaar Paramaribo

Kwitanties controleren

Zij vroeg de advocaten de juiste kwitanties uit te zoeken, waarna ze de behandeling zal voortzetten. Vinesh K. heeft in 2016 en 2017 meer dan SRD 500.000 van klanten ontvangen voor reistickets en andere diensten, maar heeft het geld weggemaakt. Meer dan 150 personen zijn hierdoor benadeeld. Volgens officier van justitie Astrid Niamat kon de zakenman zijn schulden niet betalen en gebruikte hij het geld dat hij van de klanten ontving hiervoor.
[quads id=1]

Valse handtekeningen

Een getuige die samen met Vinesh K. werkte verklaarde dat twee kwitanties uit een stapel die aan hem werden getoond een valse handtekening hebben. “Ik heb dit niet getekend. Dit is mijn handschrift niet”, zei hij. Volgens officier van justitie Astrid Niamat is dit vreemd en moet er onderzocht worden wie de stukken heeft vervalst. Het vermoeden bestaat dat het Vinesh K. is.

Geen bewijs

De rechter wees op een eerdere zitting het verzoek van de advocaten Murwin Dubois en John Moerahoe om Vinesh K. voorlopig op vrije voeten te krijgen af, omdat zij de bezwaren tegen hem ernstig vindt. Maar volgens de verdediging is er geen bewijs dat hun cliënt het geld heeft verduisterd.

Hoofd boven water houden

[quads id=1]
Dubois zei eerder dat het bedrijf van de verdachte legitiem is en dat hij geen mensen heeft opgelicht, maar geld gebruikte om het hoofd boven water te houden en dit is niet strafbaar. Hij vroeg de rechter om de verdachte de kans te geven het geld terug te betalen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.