Video – Meer over de leeggehaalde rekeningen bij de Hakrinbank ~ Paramaribo

Hakrinbank Paramaribo

Paramaribo ~ Ex-onderwijsminister Edwin Wolf zegt tegen de Ware Tijd dat niet zijn bankrekeningen bij de Hakrinbank zijn leeggehaald. Het gaat wel om rekeningen van iemand uit zijn kennissenkring.

Rekening bij de bank in Paramaribo

[quads id=1]
De afgelopen dagen circuleerden berichten dat door middel van valse documenten zijn bankrekeningen zijn leeggehaald. “No man, ik heb helemaal geen rekening bij de Hakrinbank. Het gaat niet om mij. Ik wenste wel dat ik zoveel geld op de bank had”, lacht Wolf wanneer de krant hem om een reactie vraagt.

Ze is niet gerust gesteld

“Naar wat ik heb vernomen wilde de bank de zaak gewoon als afgedaan beschouwen. De bank heeft haar niet kunnen gerust stellen en vrienden van het slachtoffer hebben toen besloten op deze manier ruchtbaarheid aan de zaak te geven”, zegt de ex-bewindsman. De vrouw heeft ook aangifte bij de politie gedaan en zich gewend tot de procureur-generaal. Intussen heeft de benadeelde een advocaat in de arm genomen om deze zaak aan te vechten.
[quads id=1]

Reactie van de bank

De Hakrinbank heeft in een persbericht de eerste mediaberichten tegengesproken.

Hakrinbank betreurt onjuiste berichtgeving media ( van Dagblad Suriname)

In de media circuleert momenteel een bericht als zou een ex-minister het geld dat hij op zijn rekeningen bij de Hakrinbank aanhield, zou zijn kwijtgeraakt. Dit bericht is geheel onjuist, daar betrokkene, de heer Wolf, geen cliënt of rekeninghouder is van onze bankinstelling. Wel is bij onze bank in behandeling een klacht van een cliënt, mevr. P. Liu, waarbij van haar rekening bedragen zijn gelicht met authentieke documenten die vermoedelijk zijn opgemaakt op basis van onjuiste informatie. Het politieonderzoek naar de instanties en personen die zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan deze strafbare handelingen is in volle gang, aldus de Hakrinbank.(DBS)

“Dit bericht is geheel onjuist, daar betrokkene, de heer Wolf, geen cliënt of rekeninghouder is van onze bankinstelling”, aldus de bank. Gesteld wordt dat de financiële instelling een klacht onderzoekt waarbij een cliënt heeft aangegeven dat van haar rekening bedragen zijn gelicht met ‘authentieke’ documenten die vermoedelijk zijn opgemaakt op basis van onjuiste informatie. “Het politieonderzoek naar de instanties en personen die zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan deze strafbare handelingen is in volle gang.

Resultaat afwachten

De Hakrinbank wacht het resultaat af van dit onderzoek om verdere stappen te ondernemen teneinde deze zaak op een goede manier op te lossen”, staat in het communiqué.

Naar de krant verneemt gaat het om bedragen van SRD 5.000, 19.000 US dollar en 13.000 euro. De gelden zijn in april gelicht. De vrouw maakte zeer zelden gebruik van de rekeningen. Zij kwam de fraude op het spoor toen ze een kennis die in geldnood zat wilde helpen en geld wilde opnemen. Echter bleek dat iemand haar voor was geweest en alle geld had opgenomen.

Valse akte

Voorlopig onderzoek zou hebben uitgewezen dat de dader met medeneming van een vals opgemaakte overlijdensakte en eveneens vervalste notarisstukken alsof die de enige erfgename is, de bankrekening van het slachtoffer heeft kunnen leeghalen.
[quads id=1]
De desbetreffende notaris zou naar verluidt hebben aangegeven dat de handtekening op de documenten van hem is, maar dat de tekst niet door hem is opgemaakt. De suggestie dat gelden van rekeninghouders niet veilig zijn bij de Hakrinbank zijn geheel ongegrond, meent de bank.

Strikte procedures

De Hakrinbank zegt volgens strikte procedures te werken waardoor risico’s goed beheerst worden. “Toch blijkt iemand in staat te zijn geweest om met valse documenten geld van een andere op te nemen bij deze bank”, zegt Wolf.

Bekijk hier het initiële bericht dat verspreid werd op social media. Het zou over de ex-minister gaan maar dat is niet waar:
[quads id=1]

En dit is de video erover:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.