Anoniem – Ik wil scheiden maar ik ben bang dat hij mij gaat vermoorden ~ Paramaribo

man Paramaribo

Ik ben Angela, ik ben 46 jaar en ik ben al meer dan 20 jaar getrouwd met Hans. En we wonen in Paramaribo. We hebben 4 kinderen. Bijna allemaal groot. 1 dochter woont nog thuis bij ons in Paramaribo.
[quads id=1]

We wonen in Paramaribo

Hans en ik ken elkaar via onze ouders. We zijn samen opgegroeid. Ik heb nooit een andere man gehad. Integendeel heeft Hans al 40 andere vriendinnen voor en tussendoor gehad. Hopelijk ook na mij want ik durf eindelijk de stap te nemen. Ik ga scheiden. Ik moet weg bij deze man

Zoveel andere vruwen

[quads id=1]
Ik heb dit leven jaren volgehouden. Iedereen kijkt tegens ons op. We zijn al zo lang bij elkaar. Hebben mooie knappe kinderen, een mooi huis. Een droom voor iedere vrouw. Alleen weten ze niet in wat voor hel ik al meer dan 10 jaar leef. Het uitlopen van Hans heb ik altijd geaccepteerd. Wanneer ik last kreeg van die vrouwen, zei ik er iets van en dan hield het op Dan was het een tijdje rustig. Totdat hij weer zin kreeg.

Dan gebruikt hij mij

Op een gegeven moment heb ik hem gevraagd om te kiezen tussen mij en zijn vriendinnen want ik weigerde om  omgang met hem te hebben. Dat heeft me veel slagen gekost. Tegen mijn zin moest ik toch met hem naar bed. En dit gaat nu al tien jaren zo. Hij en ik slapen apart. Maar als hij dronken is komt hij naar mijn kamer en gebruikt me.

Mijn kinderen weten dat het niet goed gaat tussen. Maar ze sluiten hun ogen. 1 dochter houdt niet van haar vader. Ze hebben altijd ruzie. Ze komt ook nooit meer thuis. Maar als die andere twee hier zijn dan ben ik de vrolijkste moeder ter wereld. Ik kan heel goed doen alsof. Al weten ze wel dat ik alsof doe. Alleen die kleine ziet veel. En ik merk dat ze er last van heeft. Ze is 14 jaar en smeekt me om lief te zijn tegen haar vader. Ze kan het niet meer aan. Alsof het mijn schuld is.
[quads id=1]

Hij slaat haar niet

Hans slaat me en schopt me ook in haar bijzijn. Maar haar slaat hij gelukkig niet. Ze is een papa’s kindje. Ik denk zelfs dat ze hier gaat blijven wonen met haar vader als ik wegga. Als het me lukt om weg te gaan Want nu komt mijn probleem.

Hij gaat me doodmaken

Hans heeft me bedreigd. Als ik de scheiding aanvraag maakt hij me dood. Hij heeft het gezworen. En hij gaat het doen. Geloven jullie mij. Hij gaat liever de gevangenis in dat dat hij mij vrijlaat. Bijvoorbeeld het idee dat ik een andere man zou nemen. Daar wordt hij gek van. Hij heeft me ook al zoveel keren geklapt omdat hij denkt dat ik een ander heb. Dat is helemaal niet waar. Ik heb nooit in mijn leven een andere man gehad. En ik wil ook nooit een andere man.

Nooit meer een man

Dit leven dat ik heb gehad met een man wil ik nooit meer. Alle mannen zijn zo slecht. Ik zie het bij mensen om me een. De een heeft het een beetje minder dan de ander. Maar ze hebben bijna allemaal last van een agressieve man die naar bars gaat om met vrouwen te slapen. Of ze hebben een vriendinnetje ernaast.

Natuurlijk. Het is ook mijn schuld. Ik heb dit te lang volgehouden. Dat zegt Hans mij nu ook. Ik had hem tegen moeten houden. Vanaf het begin. Maar hoe had ik dat moeten doen? Hoe hou je een man tegen die wil uitlopen?

Mijn zoon bemoeit niet

Hoe bescherm ik mezelf? Ik ben verschrikkelijk bang. Ik heb 1 zoon. Maar hij wil helemaal niet bemoeien. Ik ben bang dat hij precies als zijn vader is geworden. Zijn vrouw heeft het ook erg zwaar. Ik heb zo geprobeerd om met hem te praten. Maar hij vindt gewoon dat een vrouw haar man moet gehoorzamen. Zo ouderwets.

Hij is een monster geworden

Ik heb spijt dat ik nooit ben weggegaan. Want door mij is mijn zoon ook een monster geworden als zijn vader. 1 van mijn dochters heeft precies zo een man genomen. Ik herken mijn leven in die van haar. En die andere dochter van me wil geen man. Ze heeft ook een hekel aan haar vader. Dat vind ik zo zielig voor haar. Maar daarom is ze wel een sterkte zelfstandige dame geworden Met haar eigen huis in Paramaribo. Ze wordt arts. Ik ben heel trots op haar.
[quads id=1]

man Paramaribo
Voorbeeldfoto. Foto van Newsmada

Ik weet dat ik bij haar kan gaan als ik wegga. Als ik levend hier weg kan.

Ik wilde hem vermoorden

Weten jullie. Ik heb vaak gedacht om hem te vermoorden. Maar dan voel ik me schuldig Want toch is hij de vader van mijn kinderen. Ik kan ook wachten tot hij doodgaat. Maar wie zegt dat hij doodgaat? Hij heeft geld. Maar heeft me gezegd dat al zijn geld naar zijn zusjes gaat. Maar zijn geld wil ik niet. Ik wil dat hij weggaat. Dat hij verliefd wordt op 1 van zijn vriendinnetjes en bij me weggaat. Dat zou het beste zijn.

Helpen jullie mij aub

Als ik nooit met hem was getrouwd. Dan zou mijn leven er heel anders uitzien. Maar ik ga weg. Ik weet het zeker. Ik moet gewoon goed nadenken hoe ik dit ga aanpakken. Misschien kan ik daarover wat advies van jullie krijgen? Maar dit leven moet stoppen. Tot gisteren nog is hij in mijn kamer gekomen. Dat kan niet. Ik ben een vrouw van bijna 50. Het is een vernedering dat mijn man me zoiets aan moet doen? Zo leven kan ik niet meer. Helpen jullie mij aub
[quads id=1]
Gerelateerde verhalen:
Anoniem – Ik kan mijn man toch niet verlaten voor iets dat hij al 25 jaar doet?
man Paramaribo

Anoniem: Mijn man houdt van mij maar hij mishandelt mij
man Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig