Video – Zanger Robert – Harman Sordam overleden in Amsterdam ~ Suriname

overleden Suriname

Robert-Harman Sordam overleden. Robert-Harman Sordam is niet meer. Na een lang ziekbed overleed hij in de nacht van 17 op 18 juni in Amsterdam.
[quads id=1]

Zanger met bloed uit Suriname

De componist en zanger met de zacht-getimbreerde stem was jarenlang een van de drijvende krachten binnen de Surinaams-Amsterdamse muziekscene. Zelf omschreef hij zijn muziek als ‘vocale swing en geïmproviseerde jazzy muziek met Afro-Caribische invloeden’.

[quads id=1]

overleden Suriname
Robert-Harman Sordam bij Keti Koti 2012 in het Amsterdamse Oosterpark. Foto © Michiel van Kempen
Warme persoonlijkheid

Zijn warme persoonlijkheid zal enorm gemist worden. Wie is Robert-Harman Sordam? Robert is opgegroeid in Amsterdam-Oost. Hij is ‘dubbelbloed’, zijn vader is van Surinaamse en zijn moeder van Nederlandse origine. Thuis werd voornamelijk Nederlands gesproken en zijn vader leek niet de behoefte te hebben om hem de Surinaamse cultuur bij te brengen. Eigenlijk wist hij alleen maar dat hij er familie had wonen en dat zijn oma één keer in de zoveel tijd een pakket met daarin de lekkerste producten naar Nederland stuurde.
[quads id=1]

Jeugdvriend Guilly Koster

Het was dus niet zijn vader maar zijn jeugdvriend Guilly Koster die hem de normen en waarden van de Surinaamse cultuur meegaf. Guilly leerde hij kennen op school. Hij was van Suriname naar Nederland verhuisd rond zijn 7e levensjaar en kwam bij Robert in de klas. Zo groeiden zij samen op in de straten van de Indische Buurt.

Bekijk hier een video over de zanger:

Lees hier meer over de zanger.

Foto van zijn Facebook page
Bron: http://werkgroepcaraibischeletteren.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.