Over de moord op ondernemer Howard Hun Tung in zijn winkel te Paramaribo

overleden Pramaribo

PARAMARIBO – ‘Ik kan dit gewoon weg niet verwerken’ “Hij had hart voor mensen van de buurt. Iemand als Howard moest gewoon niet zo vroeg uit ons midden gaan.

[quads id=1]

Ondernemer in Pramaribo

Zomaar hebben ze hem geschoten. Hij deed niemand kwaad.” Dit is de algemene opvatting over de vijftigjarige Howard Hun Tung die op 10 juni overleed aan schotverwondingen die hij op 31 mei opliep tijdens een roofoverval op zijn winkel aan de Frederikshoopweg te Paramaribo.

Zijn broer vertelt

[quads id=1]

Een broer van het slachtoffer wordt emotioneel als hem wordt gevraagd wat de aanleiding zou kunnen zijn. “Ik weet niet waarom die man mijn jongere broer heeft beschoten. Ik wil eigenlijk niets meer hierover horen! Het doet me vreselijk veel pijn. Waarom moest die rover hem neerschieten? Hij had het geld toch gewoon kunnen nemen?” Het heengaan van de winkelier is volgens de broer een bijzonder groot verlies voor de buurt en de familie.

Oudere broer overleden

Zes maanden geleden is zijn oudere broer overleden.

overleden Pramaribo
Foto van theinnermindofsannecom

[quads id=1]

Iemand die het slachtoffer van dichtbij gekend heeft, vertelt aan de krant dat de aanleiding jaloezie zou kunnen zijn. “Er is geen enkel ander punt waarop wij kunnen komen. Dit gaat mijn verstand te boven. Ik kan dit gewoon niet verwerken.”

Hij had geen ruzie met buurtbewoners

Een vriend van de omgekomen winkelier die jarenlang voor de familie heeft gewerkt zegt dat Howard geen ruzie had met buurtbewoners.” Hij was integendeel een vaderfiguur voor ons. “A man ben yepi unu. Hij was een broer, een vriend. Ik kan dit niet verwerken.

Vermoedelijk een militair

De winkelier werd neergeschoten na een worsteling met de vermoedelijke dader, een militair, F.S. die ondertussen in verzekerde bewaring is gesteld. Hij ontkent echter elke betrokkenheid. Het onderzoek, waarbij gebruik wordt gemaakt van camerabeelden, is nog gaande. F.S werd kort na de beroving staande gehouden.

Geschreven door Cheflin Paulus
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.