Anoniem – Mijn 16-jarige dochter werkt al 3 jaar achter de webcam ~ Paramaribo

webcam Paramaribo

Hallo ik ben Ansje. Ik heb zelf een hele moeilijke jeugd gehad. Mijn moeder was er niet voor mij. Mijn oma heeft ons grootgebracht in Paramaribo. Samen met de kinderen van mijn tante. Zij en mijn moeder waren altijd naar feestjes en gingen met mannen mee. Een vader hadden we nooit in huis.
[quads id=1]

Opgegroeid in Paramaribo

Toen ik 16 was ging ik al werken. Als 1 van de oudste kleinkinderen zorgde ik ook voor het hele gezin. Dat was normaal. Ik was 18 toen Nuria geboren werd. 2 nichtjes die jonger dan mij waren hadden al kinderen. Een vader was afwezig. Maar ik moet eerlijk bekennen dat de vader van Nuria er altijd voor mij is geweest.
[quads id=1]
Toen Nuria 7 jaar was werd hij ziek. Zijn familie verhuisde toen van Paramaribo naar Nederland. Ik heb begrepen dat hij nooit meer de oude is geworden en ziek is gebleven. Veel heb ik toen niet meer aan hem gehad. Wel aan zijn ouders die hebben altijd nog iets lekkers gestuurd voor ons. Nuria is ze zelfs een keertje gaan bezoeken in Holland.

Geen problemen met haar

[quads id=1]
Maar langzaam is dat contact ook verdwenen. Alles ging eigenlijk goed. Nuria ging naar het voortgezet onderwijs. Ze was toen 12 jaar. Wat me wel opviel is dat ze veranderde in een brutale jonge dame. Ze werd ineens heel snel volwassen. Maar ik had toch niet echt problemen met haar. Niet zoals mijn nichtjes problemen met hun kinderen hadden. Maar Nuria begon zich af te zonderen van ons allemaal. Ze was vaak weg en ze vroeg me nooit om geld. Ik vreesde dat ze stiekem een vriendje had. Ze zei van niet.  Ik heb ook nooit een jongen gezien.

Nooit een jongen gezien

Op 14-jarige leeftijd ging ze opeens niet meer naar school. Ik werkte en pas maanden later begreep ik dat ze dus niet naar school ging. Ze had het zelf via een leugen geregeld. Ik ben toen naar school gegaan en heb daar gehoord dat mijn dochter al een tijdje niet meer naar school komt. Kinderen op school vertelde me dat ze samen met een aantal klasgenootjes voor zichzelf werkt.
[quads id=1]
Ik kon ineens haar gedrag een plekje geven. Mijn dochter werkte al. Ze had zeker het gevoel dat ze het gezin moest ondersteunen. Ergens was ik ook trots op haar. Mijn dochter was pas 14 en ze werkte. Ze kon daarmee zichzelf onderhouden want thuis hadden we het niet breed. Toen ik hoorde wat voor werk het was. Was ik niet zo trots. Maar ik zag er toch de ernst niet van in.

App dame

Mijn Nuria van 14 jaar werkte samen met een vriendin als app dame. Met mannen appte ze. Ze verdiende euro’s. Dat heeft ze me zelf verteld.  Ik wilde dat ze weer naar school zou gaan. Dat wilde ze zelf ook wel. Maar ze zou dit werk blijven doen om toch geld binnen te brengen.  Ze wist me te overtuigen. Maar ze moest me beloven dat ze niet meer tegen me zou liegen.

We spraken dit af. Het nieuwe schooljaar zou ze weer naar school gaan. En alleen in het weekend werken. Ze beloofde me weer goed haar best te doen. Ik dacht al die tijd dat ze gewoon met mannen een beetje brutaal appte. Later bleek pas dat ze voor de camera uit haar kleren ging.

Voor de camera kleren uittrekken

Ik weet niet meer precies wanneer het was, maar een paar maanden geleden riep ze me. Ze moest me iets vertellen. Ze liet me eerst een smerig filmpje zien van een dame. Een dame die voor de camera allemaal vreemde en vieze dingen deed met haar lichaam. Voor een man.  Ik vond het verschrikkelijk. En toen vertelde ze me dat ze dat ook deed en dat ze er heel veel geld mee verdiende.  En dat ze het al doet sinds ze 13 jaar is.
[quads id=1]

Dagelijks chatten met mannen

Ik heb haar geslagen. Had ik niet moeten doen maar het was een opwelling. Ze heeft ook direct haar spullen gepakt en is weggegaan. Na die ruzie is het contact wel weer hersteld na een paar weken. Maar naar school gaat ze niet meer. Mijn dochter van 16 rijdt een auto. Huurt een klein appartementje in Paramaribo met een vriendin en is nu dagelijks aan het werk. Chatten met mannen. Zonder kleren. Iedereen over de hele wereld kan haar zien. Ik, als moeder, vind het verschrikkelijk. Ik ben redelijk modern. Maar ik kan het niet accepteren.

webcam Paramaribo
Voorbeeldfoto van Pulse.ng

Ze zegt dat ik het moet accepteren. En dat ik blij moet zijn dat ze zelfstandig is. Maar dat kan ik niet. Ja, is nice dat ze haar eigen geld heeft maar ze moet toch naar school? Wat als ze dit werk niet meer kan doen? En wat is de volgende stap? Dat ze echt met mannen gaat slapen voor geld?
[quads id=1]

Ik maak me zorgen

Ik maak me zorgen om haar. Om geen ruzie met haar te hebben zeg ik niets meer. Sinds een tijdje heb ik een vriend. Hij vindt dat ik het er niet zo kan laten. Ik moet er werk van maken. Hij zegt dat ik haar moet dwingen om te stoppen. Mijn moeder noemt me een slappe moeder. Ze hebben gelijk. Maar ze staan niet in mijn schoenen. Ik ken Nuria. Straks vertelt ze me niets meer. Ze doet toch wat ze zelf wil.

Ze werkt in Paramaribo

[quads id=1]
Waar en met wie ze precies werkt weet ik niet. Wel in Paramaribo. Waarschijnlijk gewoon vanuit haar eigen huis. Ze zegt dat ze het samen met vriendinnen doet. En dat het helemaal niet gevaarlijk is. Ik troost mezelf daarmee. Maar ik weet het niet. Het lijkt alsof ik helemaal geen zeggenschap heb over mijn eigen dochter. Maar ze is heel duidelijk: Ze gaat er niet mee stoppen. Ik zou graag wat advies van jullie willen hebben hieromtrent. Wat zouden jullie doen als het jullie dochter was? Ik moet wel erbij zeggen dat mijn dochter me behalve dit ding nooit problemen heeft gegeven. Ze was altijd al een lieve vooruitstrevende dochter. Ergens vertrouw ik haar wel. En ben ik trots op haar. Ik werkte ook al heel jong. Maar ik ben wel bang voor later en voor haar toekomst. Bedankt voor het luisteren.

Gerelateerde verhalen:
Video: Wat is een webcam girl? Zou jij het doen?
webcam Paramaribo

Anoniem – Mijn 12-jarige dochter in Paramaribo praat al 8 maanden niet met mij

dochter Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig