13-jarige Shefaik Rajcoomar verdronken in Suriname. De verdrietige vader vertelt

overleden Suriname

Suriname ~ Verdrietige vader: ‘Mi boi ben de tumsi bung’. ‘A tranga. Mi boi ben de wan tumsi bung boi.’ (Het is zwaar, mijn jongen was een heel goede jongen). Zo luidt het relaas van een verdrietige vader tegenover Dagblad Suriname.
[quads id=1]

overleden Suriname
De 13-jarige Shefaik Rajcoomar
Verdronken in Suriname

[quads id=1]
Zijn zoon, de 13-jarige Shefaik Rajcoomar, is afgelopen dinsdag in de Nickerierivier verdronken. Volgens de vader was hij aan het werk. Hij is vissersman en werkt op zee. Omstreeks elf uur s’ avonds kwam hij thuis aan en werd door zijn echtgenote geconfronteerd met het droevige bericht. Zijn echtgenote is er helemaal kapot van.

Met twee vrienden

Volgens informatie was de dertienjarige Shefaik met nog twee andere vrienden gaan spelen in de omgeving van een rijstfabriek aan de Fredericiweg, waar de rivier deel dichtbij grenst. Door tot nog toe onbekende redenen is de dertienjarige in het water verdronken. Shefaik woonde met zijn ouders en twee zusjes aan de Zinzendorfweg in Nickerie.

Ouders weten van niets

De vader vertelt aan Dagblad Suriname dat hij en zijn echtgenote van totaal niets op de hoogte zijn wat precies met hun jongen is gebeurd. Zij zijn van niets op de hoogte gebracht door de politie. De ouders gaan ervan uit dat hun zoon tijdens het zwemmen in de rivier moet zijn verdronken. Hij beschikte niet over een zwemdiploma, maar kon zichzelf wel behelpen in het water.

Meteen ter plekke

[quads id=1]
Na het ongeval op die bewuste dinsdag omstreeks half zeven waren de politie en de brandweer meteen ter plekke. Maar volgens verklaring van zowel de politie als de brandweer zouden ze pas na 24 uur een zoekactie op touw zetten. De echtgenote had inmiddels ook de werkgever van haar man op de hoogte gesteld. Die bevond zich niet op zee. Zonder enig moment te aarzelen sprong hij samen met enkele mannen in de rivier. Binnen een half uur had hij de jongen uit het water gehaald. Helaas, tegen die tijd had hij allang de geest gelaten. Toen hij uit het water werd gehaald, sijpelde er bloed uit zijn rechteroor.

overleden Suriname

Shefaik wordt maandag begraven

[quads id=1]
Het lichaam van Shefaik dat voor obductie in beslag was genomen, is inmiddels vrijgegeven. Hij wordt maandag aan de schoot der aarde toevertrouwd in Nickerie. Hij zat in de zesde klas van de Zinzendorfschool. De vader vertelt trots dat zijn jongen heel goed zijn best deed op school. Hij had een jaartje verloren vanwege verhuizing naar Guyana. Ook op school stond Shefaik bekend vanwege zijn inzet en aardigheid.

Klasgenoten kunnen afscheid nemen

De vader zegt dat gekozen is voor maandag om Shefaik de laatste groet te brengen zodat zijn klasgenoten afscheid kunnen nemen. Ook thuis vervulde Shefaik als oudste en enige zoon van zijn ouders zijn taken en verantwoordelijkheden vol plezier en liefde. Zo was hij altijd behulpzaam en aardig voor zijn twee zusjes van 7 en 10 jaar oud. ‘Mi las mi boi. A tranga, a tranga,’ verzuchtte de door verdriet en leed overmande vader.
[quads id=1]
Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.