Vrijspraak voor man die zijn neef tijdens zijn vakantie in Paramaribo doodschoot?

politie Paramaribo

Paramaribo ~ Advocaat Benito Pick heeft kantonrechter Marie Mettendaf gevraagd de verdachte Anandkoemar N. wegens gebrek aan bewijs vrij te spreken.
[quads id=1]

Hij was op vakantie in Paramaribo

De vijftigjarige man staat terecht voor het doodschieten van zijn even oude neef Radjkapoer Nanpersad in juli 2017. Officier van justitie Reshmi Rathipal vindt echter dat de schuld van de verdachte vaststaat en eiste vijftien jaar gevangenisstraf.

De openbaar aanklager stelde dat Anandkoemar N. zijn neef die op het balkon van een woning te Houttuin zat in koelen bloede heeft doodgeschoten. Uitgaande van het onderzoek van de politie concludeert de advocaat echter dat er geen bewijs is.
[quads id=1]

Met een wapen gezien

Volgens de raadsman is het enige ‘bewijs’ dat mogelijk gebruikt kan worden de verklaring van een familielid dat zij op de bewuste dag de verdachte met het wapen had gezien in zijn huis. Zelf verklaart hij over een verhoging op het balkon te zijn gestruikeld en dat het geladen geweer daarbij was afgegaan met het noodlottige gevolg.

politie Paramaribo
[quads id=1]

Jaren gepest door zijn neef

Pick zei dat er geen sprake kan zijn van voorbedachte rade omdat uit onderzoek van een specialist is gebleken dat Anandkoemar N. zwak begaafd is en jarenlang gepest werd door zijn neef. Die zou ook een buitenechtelijke relatie hebben met de vrouw van de verdachte. Door dit alles zou hij geen psychische weerstand hebben kunnen bieden aan de drang om het slachtoffer te vermoorden.

Relatie met zijn vrouw

De officier van justitie vroeg de rechter om de zaak uit te stellen zodat zij de nieuwe medische rapporten kan bestuderen. De behandeling van deze zaak wordt op 28 juni voortgezet.

Gerelateerde berichten:
49-jarige Radjkapoer Nanpersad doodgeschoten door eigen neef

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.