Minister: “Brandstofprijs binnenkort naar boven SRD 7 per liter” ~ Suriname

brandstof Suriname

Suriname ~ De brandstofprijzen die nu al dichtbij SRD 7 per liter zijn, zullen de komende tijd verder omhoog gaan. Dit zei minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme vrijdag in het nieuws van Radio 10.
[quads id=1]

Boven SRD 7 in suriname

Op dit moment doet de regering er volgens Tsang alles aan om de prijs van een liter benzine onder de SRD 7 te houden, maar dat zal ook niet lang meer standhouden. De regering kan niet meer inleveren dan de 17 cent die nu al uit de governmenttake wordt opgeofferd.

Prijzen gaan de lucht in

[quads id=1]
“De prijzen van brandstof gaan de lucht in vanwege de spanningen in het Midden-Oosten en de problemen in Venezuela. Er wordt veel minder geproduceerd. Ook politieke spanningen drijven de prijzen omhoog. Daar kunnen we niets aan doen”, benadrukte hij.
tanken Suriname

Ingreep van de regering

[quads id=1]
“Vergeleken met buurland Guyana waar de brandstofprijzen al boven de 1 US dollar per liter zijn, zit Suriname nog ver onder. De brandstofprijzen gaan volgens prognoses langzaam omhoog. Zonder de ingreep van de regering is de prijs eigenlijk al boven de SRD 7. Het is voor ons zaak om de prijs hanteerbaar te houden”, aldus minister Tsang.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.