Hoe moeten de Chinese winkeliers zichzelf beschermen tegen rovers? ~ Paramaribo

Paramaribo politie

PARAMARIBO – Toenemende bezorgdheid bij ondernemers over veiligheid.  “Wij maken ons enorm zorgen over onze veiligheid als ondernemer.”

[quads id=1]

Onlangs roofmoord op winkelier te Paramaribo

Dit zegt voorzitter Gretl Wolfram van de Vereniging van Winkeliers en Ondernemers in Suriname. Ze reageert op recente gewelddadige roofovervallen op winkeliers. Haar bestuur praat regelmatig met de leden over deze ontwikkeling. Vooral de Chinese winkeliers worden geadviseerd hoe zij zich het best kunnen beschermen tegen criminelen.

Criminelen blijven niet stil zitten
rover Paramaribo
Voorbeeldfoto Rover

[quads id=1]

“Wij geven onze leden trainingen en vertellen waarop ze moeten letten, zodat ze zichzelf het best kunnen beschermen. Wij geven tips zodat zij weten hoe en wanneer te handelen want de criminelen blijven niet stilzitten. Zij spelen ook in op maatregelen die wij treffen.” De voorzitter zegt dat de vereniging zich bijzonder zorgen maakt over de stijgende criminaliteit die steeds ruwere vormen aanneemt.

Roof op winkelier te Paramaribo

[quads id=1]

Ze is niet te spreken over het geval waarbij winkelier Howard Hung Tung op 31 mei beschoten is geworden in zijn winkel aan de Frederikshoopweg te Paramaribo. Hij is na enkele dagen overleden. Wolfram zegt dat haar bestuur ook met de overkoepelende organisatie van Chinese winkeliers in Suriname praat, omdat deze groep het meest doelwit is van rovers. De vereniging hoort de winkelier aan om vervolgens met de verkregen informatie naar de overheid te stappen.

Gerelateerde berichten:
Winkelier alsnog overleden na schietpartij te Paramaribo. Militair aangehouden

Geschreven door Cheflin Paulus
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.