Video – Rekening gas en licht wordt stukken duurder – Nederland

gas Nederland

Nederland ~ Verschillende energiebedrijven verhogen per 1 juli de prijzen voor gas en licht. Een gemiddeld huishouden van drie personen met een variabel stroomtarief gaat tot 72 euro per jaar meer betalen.

[quads id=1]

Prijsverhoging in Nederland

Bij Eneco is een gemiddeld huishouden straks 64 euro per jaar meer kwijt, bij Nuon gaat het jaartarief met 32 euro omhoog. Bij het kleinere EnergieFlex stijgen de prijzen het hardst, met 72 euro per jaar. Essent houdt de prijzen gelijk.

Ze waren al verhoogd

[quads id=1]
In januari werden de tarieven ook al verhoogd. Volgens prijsvergelijker Pricewise zijn er verschillende oorzaken voor de prijsstijgingen. “De afgelopen maanden zijn de handelsprijzen voor kolen en gas gestegen. Dat heeft onder andere politiek-economische oorzaken, direct of indirect.

Nederland moet meer gas importeren

Zoals de ‘afgeknepen’ gaswinning in Groningen, waardoor Nederland meer moet gaan importeren. Ook speelt mee dat de Amerikaanse president Trump de nucleaire deal met Iran vaarwel zegt en de politieke onrust in Venezuela.”

gas Nederland
Foto van RTV Oost

Nog niet alle energiebedrijven hebben hun nieuwe tarieven bekendgemaakt. Dat gebeurt de komende weken.

[quads id=1]

Wil je besparen op je rekening? Bekijk dan onderstaande video met interessante tips:

Bron: NOS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis