Dode man geeft zijn vrouw de schrik van haar even – Buitenland

overleden Suriname

Buitenland ~ Een vrouw uit Japan heeft vorige maand de schrik van haar leven gehad. Ongeveer een jaar na de crematie van haar man stond hij plots weer in levenden lijve voor haar.
[quads id=1]

Gebeuren in het buitenland

De lokale autoriteiten hebben nu toegegeven dat ze wel degelijk een fout hebben gemaakt.

De vrouw had haar echtgenoot als vermist opgegeven toen de politie in juni vorig jaar een lichaam aantrof in een rivier ten oosten van Tokio. Speurders gingen er meteen vanuit dat het om hem ging.

Mogelijke verdrinking

Omdat de zaak behandeld werd als een accidentele verdrinking, en dus geen misdaad, ging het lichaam zonder verdere tests naar de familie. Een echte identificatie vond zelfs nooit plaats.
[quads id=1]

dood buitenland
Voorbeeld foto

Toen ook zijn vrouw en twee andere familieleden het lichaam meenden te herkennen, lieten ze een crematie plaatsvinden. Ze gaven hun verdriet een plaatsje. Ze gingen verder met hun leven.

Plots opgedoken

Het was dan ook een enorme schok toen de ‘dode’ echtgenoot vorige maand plots weer opdook, in levenden lijve. De vrouw informeerde meteen bij de politie om uitleg te vragen.

Hij was ook vermist

[quads id=1]
De speurders hebben inmiddels toegegeven dat ze inderdaad een blunder hebben begaan. Ze hadden de stoffelijke resten van een andere man, die op ongeveer hetzelfde moment vermist was, overhandigd aan de familie. Hij had ongeveer dezelfde lengte en leeftijd als de verdwenen echtgenoot.

Fout van de politie

Het lichaam is intussen al gecremeerd, maar zal toch nog aan de juiste familie gegeven worden. De politie betreurt de fout en zegt maatregelen te zullen nemen om een herhaling te voorkomen.

Waar de vermiste man al die tijd heeft uitgehangen, is voorlopig nog onduidelijk.
Bron: nieuwsblad.be
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.