Dochtertje van DJ Kuyken uit Paramaribo moet hartoperatie ondergaan

hulp Paramaribo

Update:

Beste mensen,

Het fundraising event voor Azurah is vastgesteld op zaterdag 30 juni 2018 in Club Touché.
Uw bijdrage kunt u doneren vanaf 8u s’avonds bij de ingang van club Touché. Het evenement start om 10u s’avonds met de attracties die geboden zullen worden.

Nogmaals, kunt u het event niet bijwonen, bestaat de mogelijkheid er om de hele avond uw bijdrage te leveren bij de ingang van club Touché of kunt u bellen op +597 8883689 (ouder: Sanjay Merhai of te wel Dj kuyken). Of kunt u ook storten op de rekening nummers:

Voor Suriname
Merhai sanjay
Rekening # DSB Bank – USD 56.50.038 – SRD 82.31.656 – EURO 81.75.489

Voor Nederland
Lakshmi Merhai
NL96ABNA0512054363

Bij voorbaat dank, names de ouders van Azurah.


Paramaribo ~ DJ Kuyken organiseert fundraisingsevent voor operatie dochtertje. Sanjay Merhai, die in de gemeenschap bekend staat als DJ Kuyken, zal samen met zijn collega’s een groot fundraisingsevent organiseren om zodoende de kosten op te brengen die gepaard gaan met de hartoperatie die zijn bijna 6-jarige dochtertje, Azuarah Moestro, moet ondergaan.

Er is nog geen exacte dag en locatie bekend, maar DJ Kuyken zegt samen met zijn team hard te werken aan de voorbereidingen. De fundraisingsactiviteit zal groots gevierd worden op een locatie die veel mensen kan accommoderen en waaraan diverse dj’s en artiesten een bijdrage zullen leveren.

Azurah Moestro, het dochtertje van DJ Kuyken en Simone Moestro, is geboren met een hartafwijking en zonder anus en vaginaal kanaal. Het meisje draagt daarom nog steeds luiers. die wederom nagekeken moet worden. Ondanks haar hartafwijking, vertelt haar vader dat zij zich heeft kunnen ontwikkelen tot een vrolijk, leergierig en pienter meisje. Zij is al twee keer naar Colombia geweest voor medische hulp. Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft toen alle medische kosten betaald, maar deze keer komt het SZF slechts in met een deel van het bedrag dat nodig is voor de operatie.

SZF betaalt dit keer maar een deel

De inbreng van het SZF is US-dollar 15.500. DJ Kuyken vertelt dat ze pas vóór de derde operatie hebben gehoord, dat het SZF slechts één keer helpt met medische kosten voor een operatie.
Aan de ouders is uitgelegd dat elke burger recht heeft op één operatie die volledig be-kostigd wordt door de staat, daarna moeten zij zelf kunnen instaan voor de kosten. Toch zegt DJ Kuyken zeer ingenomen te zijn met de hulp die het SZF deze keer biedt.

Wanneer Azurah naar Colombia moet, is nog niet bekend. Het SZF heeft aan de ouders voorgehouden dat zij weg kunnen, als zij het geld rond hebben. DJ Kuyken hoopt dat zijn dochtertje dit jaar nog naar Colombia kan, omdat zij sinds kort weinig zuurstof binnen krijgt.

1 juli

Als alles goed loopt zal de fundraisingsactiviteit op 1 juli georganiseerd worden.
DJ Kuyken hoopt dat Azurah dan in augustus of september naar Colombia kan, zodat ze vroegtijdig terug is en kan herstellen voordat het nieuw schooljaar begint.

hulp Suriname
Foto uit de West

De kosten voor de hartoperatie zijn begroot op US-dollar 30.500. Het SZF komt in met een bedrag van US-dollar 15.500.
De ouders moeten zelf US-dollar 15.000 opbrengen. Daarnaast moeten zij zorgen voor drie vliegtickets van US-dollar 1500 per persoon en dienen zij ook een borg te betalen van US-dollar 1000 voor de accommodatie. Dit betekent dat zij tot nog toe een bedrag van USD20.500 nodig hebben.

Ook voor andere onerzoeken

De andere medische problemen die het meisje heeft, het ontbreken van haar anus en vaginaal, zullen ook onderzocht worden. Het gaat om een check-up, het meisje is hiervoor al eerder in Columbia onderzocht. De kosten van deze check-up zijn nog niet begroot, maar de ouders zullen ook daarvoor moeten instaan. De vader vertelt dat er gemaild is met het ziekenhuis in Colombia, een dezer dagen zullen zij de begroting toegestuurd krijgen.

DJ Kuyken vertelt dat hij wil dat de check-up gedaan wordt, want het zou zonde zijn om naar Colombia te gaan en terug te komen naar Suriname om daarna weer terug te moeten gaan. De ouders hebben inmiddels via een brief aan vrienden en kennissen de nodige financiële ondersteuning gevraagd. “We hebben een brief doen rond gaan en we gaan een fundraisingsevent organiseren, want alle beetjes helpen”, benadrukt DJ Kuyken.

Wilt u ook een bijdrage leveren?
Rekening # DSB Bank – USD 56.50.038 – SRD 82.31.656 – EURO 81.75.489
De ouders Simone Moestro & Sanjay Merhai +597 8883689 (vader)

Aub sharen !!

Lees de brief hieronder en bekijk de overige foto’s van het meisje

Geschreven door Richelle Mac-Nack