Video – PLO kwestie: ‘Waar is de SRD 1,4 miljoen naartoe is gegaan? Paramaribo

bus Paramaribo

PARAMARIBO – De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) kan een ontvangen subsidie van SRD 1,4 miljoen niet verantwoorden.
[quads id=1]

PLO Paramaribo

Dat zei Joyce Blokland, directeur van Transport en Communicatie, woensdag in het praatprogramma Bakana Tori op SRS. Zij gaf aan dat de PLO op 3 mei 2018 de nieuwe subsidie-aanvraag heeft ingediend bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie over de maanden oktober tot en met december 2017.

We hebben gevraagd om bewijs

[quads id=1]
Enkele dagen daarna heeft het ministerie aan PLO gevraagd om een financieel overzicht over het reeds gesubsidieerde derde kwartaal van 2017 te geven. Dat wilde het ministerie eerst zien voor de nieuw aangevraagde subsidie uitbetaald zou worden. “De PLO heeft op 16 mei een overzicht ingediend en dat was niet conform wat we hebben gevraagd. Er is een lijst ingediend met namen, maar daaruit konden we niet halen wie allemaal geld heeft ontvangen. We hebben gevraagd om een bewijs”, zei Blokland.We

bus Paramaribo
Archieffoto DWT

[quads id=1]

Zaken bleken niet te kloppen

De volgende dag heeft de afdeling Transport de desbetreffende kwitanties gekregen en die is toen nagegaan of zaken in orde zijn. Er bleken zaken volgens de directeur niet te kloppen en de PLO is hiervan op de hoogte gesteld. Boedhoe zei hierover tegen de Ware Tijd dat hij vermoedt dat de overheid de uitbetaling van subsidie opzettelijk vertraagt en om informatie vraagt waarover het ministerie zelf beschikt. Blokland zei daarop in een persbericht dat bij nadere administratieve controle op het ministerie er onlangs een verschil is gebleken in de subsidie-uitgaven en de daadwerkelijke behoefte.

Waar is het geld naartoe gegaan?

“Meneer Boedhoe, die belast is met de financiële administratie van de PLO, kan ons tot op heden niet uitleggen waar de SRD 1,4 miljoen naartoe is gegaan”, zei Blokland woensdag tijdens Bakana Tori. Ook kan de organisatie volgens haar niet duidelijk aantonen hoe groot de administratiekosten zijn. Ze zegt dat PLO-voorzitter John Mahadewsingh, die momenteel uitlandig is, aan minister Patrick Pengel heeft gevraagd om het totale subsidiebedrag uit te betalen en wanneer de voorzitter terug is hij zal nagaan wat het probleem is omtrent de SRD 1,4 miljoen.

Riekt het  naar Fraude?

“Wij varen niet op dat kompas en hebben SRD 1,4 miljoen in mindering gebracht op de recent uitbetaalde subsidie, zei Blokland. Tegen de krant wil ze nog niet zeggen dat ze zaak riekt naar fraude. Zij wacht op de uitleg van Mahadewsingh. “We hebben een steekproef gehouden van één kwartaal en als nu blijkt dat er verschillen zijn, wil ik nagaan wat precies met het geld van voorgaande kwartalen is gebeurd”, zegt ze. Zij wijst er verder op dat schriftelijk is vastgelegd dat de PLO verplicht is financiële verantwoording af te leggen over ontvangen subsidiegelden. Maar dat is nooit eerder gecontroleerd.

Bekijk hier een video erover. Kijk vanaf 5:16
[quads id=1]

Gerelateerde berichten:
PLO Suriname mogelijk in actie – 1300 bushouders al 9 maanden niet uitbetaald

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.