20-jarige Erika uit Suriname steekt huis van moeder in brand: ‘Ik was kwaad’

brand Suriname

Suriname ~ “Ik weet niet waarom ik het huis in brand heb gestoken. Ik was depressief. Ik was echt kwaad en als ik zo kwaad ben weet ik niet wat ik doe. Ik kon die stress echt niet meer aan. Die mensen thuis maken me elke keer woedend.“
[quads id=1]

Brand in Suriname Wanica

Dit zei de 20-jarige verdachte Erika L. snikkend tegen kantonrechter Robert Praag voordat zij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier en twintig maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar.

Erika van 20 jaar

[quads id=1]
brand Suriname

Hij nam hiermee de eis van officier van justitie Roline Gravenbeek over. Ook besliste de rechter dat de vrouw onder begeleiding blijft van een maatschappelijk werker. Zij werd veroordeeld voor brandstichting en bedreiging. Erika L. heeft op 7 maart van dit jaar na een woordenwisseling haar moeders huis aan de Goede hoopweg in het distrikt Wanica in brand gestoken en gedreigd haar broertje van kant te maken.

Intiem misbruikt

Officier van justitie Roline Gravenbeek sprak van “een zeer ernstig feit” dat niet ongestraft mag blijven. Ze hield wel rekening met het feit dat de verdachte een zeer moeilijke jeugd heeft gehad en dat dit van invloed is op haar gedrag, zoals uit het rapport van een deskundige blijkt. De vrouw is als kind vaak intiem misbruikt en mishandeld.
[quads id=1]

Ze heeft 3 kinderen

Advocaat Georgette Leter was het deels eens met de motivering van de openbaar aanklager en vroeg de rechter om erop toe te zien dat de haar cliënt daadwerkelijk wordt begeleid. “Dat zij het huis in brand gestoken heeft is een zeer ernstig feit en haar uitspraak dat ze zij graag een nieuwe woning wil geeft aan dat zij niet beseft hoe ernstig de zaak is.” De advocaat vroeg de rechter om een zodanige straf op te leggen dat Erika L.snel kan terugkeren in samenleving om voor haar drie kinderen te zorgen.

Gerelateerde berichten:
20-jarige Erica heeft huis van moeder opzettelijk verbrand – SUKRU Suriname
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.