Man hoort stemmen en steekt eigen oom neer. Gevangenis of PCS? ~ Paramaribo

politie Paramaribo

Paramaribo ~ De dertig jarige Rouel D. moet eerst door een psychiater en een psycholoog onderzocht worden, voordat de behandeling van zijn zaak kan worden voortgezet.
[quads id=1]

Rechtszaak Paramaribo

Dat besluit nam rechter Dinesh Sewratan dinsdag, nadat de verdachte een onsamenhangend verhaal vertelde over een boze stem van ‘Orlando’, die hem vaker aanspreekt. De rechter hoorde de verdachte aan, maar kon duidelijk geen kant op met zijn verklaring. “We zullen moeten wachten op het rapport van de deskundigen om verder te gaan met deze zaak”, zei de rechter die vervolgens de verdere behandeling bepaalde op 24 juli.

Drugstest doen

[quads id=1]
Rouel stak de echtgenoot van zijn tante op 3 maart dit jaar met een mes in de bovenarm, omdat die hem wilde overhalen een drugstest te doen. De tante verklaarde als getuige dat haar neef al geruime tijd uit de pas loopt. Hij had haar vaak gezegd dat hij een stem hoort, die hem geheime informatie doorspeelt. Eén van de boodschappen is dat zijn moeder en grootmoeder vermoord zouden worden en een andere dat het huis van de tante zou afbranden. Zij zag hierin voldoende aanleiding om haar neef een drugstest te laten doen, maar hij weigerde daaraan mee te werken.

‘Ik spreek de waarheid’

“Ik heb niets gedaan, ik heb mezelf verdedigd. Mijn oom wilde mij samen met Orlando en twee andere mannen misbruiken en ik moest me verdedigen. Orlando was niet in het huis, maar ik heb hem wel gezien op het erf. Hij was daar, u zult me niet geloven, maar hij was echt daar. Ik spreek de waarheid.”

Wie is Orlando

[quads id=1]
Duidelijk geëmotioneerd staarde de tante naar Rouel, die het verhaal heel serieus vertelde. “Ik kan me niet voorstellen dat hij dit zegt” verzuchtte ze met een verdrietige blik. Zich geen raad wetend met de situatie keek de rechter enkele ogenblikken zwijgend en onderzoekend naar de verdachte om tenslotte te vragen:”Hoe ziet Orlando eruit?”

Meerdere malen gemolesteerd

mes ParamariboRouel vertelde dat de man achter de stem een beetje lang is. Hij zou hem in 2017 in de gevangenis hebben ontmoet en vanaf dat moment werd hij door hem lastiggevallen. Rouel vertelde dat hij meerdere malen werd gemolesteerd door de stem en zelfs met de dood is bedreigd.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.