Video Politiebericht: Peuter overleden na brand in Flora Paramaribo

brand Paramaribo

Paramaribo ~ Twee woningen in de as gelegd; peuter omgekomen. De 2-jarige peuter Itamar Maxwell is in de vroege ochtend van maandag 11 juni bij een woningbrand aan de Oewanestraat om het leven gekomen.
[quads id=1]

Oewanestraat te Paramaribo

De politie van het ressort Flora werd via de Centrale Meldkamer ingeschakeld voor een woningbrand op voornoemd adres. Daar aangekomen, werden twee woningen die op het perceel stonden in lichterlaaie aangetroffen.

Ze was in diepe rust

De voorste woning werd bewoond door familie M., onder wie een vader, een moeder en zes kinderen. In de achterste woning verbleef mevrouw S.O. met haar vier kinderen. Volgens verklaring S.O. was ze in diepe rust. Op een bepaald moment werd ze door haar oudste zoon wakker gemaakt met de mededeling dat de voorste woning in brand stond.
[quads id=1]

Ze konden niets meer redden

Ze alarmeerde de vrouw van de voorste woning die op dat moment alleen met haar kinderen thuis was. Het vuur sloeg snel om zich heen, waardoor ook de achterste woning vlam vatte. Zij en haar kinderen verlieten de woning en konden niets meer uit het huis redden.

Ze kon haar jongste kind niet meer redden

De bewoonster van het voorste huis kon slechts zichzelf en vijf kinderen in veiligheid brengen. Itamar, het jongste kind kon zij niet meer redden, waardoor het jongetje omkwam in de vlammenzee. De moeder liep brandverwondingen op en is ter plaatse door het ambulance team behandeld.

Niet verzekerd

De woningen waren geheel in hout opgetrokken en op het elektriciteitsnet aangesloten. Geen van beide woningen waren tegen brand verzekerd.
[quads id=1]
brand Paramaribo

Het lichaampje is gevonden

De ingeschakelde brandweer bluste het vuur en stuitte op het verkoold lijkje. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor obductie in beslag genomen.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De politie van Flora heeft het onderzoek in deze zaak overdragen aan de recherche van Paramaribo.

Bekijk hier de video van de brand:

[quads id=1]

Video van S. Vonsee
Bron: KPS
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.