Huilende moeder Melissa Maxwell “Ik kon hem niet redden” Brand te Paramaribo

brand Paramaribo

Paramaribo – ‘IK KON HEM DOOR DE DIKKE ROOKWOLKEN NIET ZIEN’. Ik heb die vijf anderen nog kunnen redden, maar die van twee jaar niet”, zegt Melissa Maxwell snikkend.
[quads id=1]

Brand te Paramaribo

Ze doelt op haar tweejarige zoon. Een huurwoning aan de Oewanastraat te Flora waarin zij samen met haar man en zes kinderen verbleef, is maandag om één uur in de ochtend compleet in vlammen opgegaan.

brand Paramaribo
De aanblik, na de brand, van de woning aan de Oewanastraat te Flora . Foto: Jason Leysner

[quads id=1]

De moeder heeft het moeilijk

De vrouw krijgt het moeilijk wanneer ze het moment navertelt. Haar ogen zijn dik en gezwollen van het huilen. Ze blijft even stil en vervolgt na enkele seconden met een brok in de keel: “Hij was nergens te vinden. Door die dikke rookwolken kon ik hem niet zien.” De moeder en de kinderen van tien, zeven, vijf, vier en twee jaar en een baby van vier maanden waren op het moment dat de brand uitbrak in diepe rust, terwijl de man op het werk was. “Het leek alsof iets me wakker maakte. Toen ik opstond, zag ik overal rook. Een deel van het huis stond al in brand.”

Ik zag overal rook

De krant spreekt haar aan de Overeemstraat, een zijstraat van de L’ Hermitageweg, bij een zwageres waar het gezin voorlopig onderdak heeft. Het is een bedrukte sfeer. De rechterarm van de vrouw is in gips vanwege verwondingen die ze heeft opgelopen bij het ongeluk. Terwijl ze de krant te woord staat, begint het kindje van vier maanden luid te huilen. “Kom mammie, huil niet. Alles komt goed”, zegt ze, terwijl ze het kindje met de linkerhand pakt en aan de borst zet.
[quads id=1]

Vader is een harde werker

De vader die enkele meters verderop staat, kan zijn tranen niet bedwingen. Hij wordt omringd door familieleden en kennissen die hem proberen te troosten. “Mijn man is een harde werker”, verzucht de vrouw. “We zijn nu in één keer dakloos geworden. Ik vraag geen geld, ik wil alleen kleren voor mij en mijn kinderen.”

Tweede brandmelding

Frappant is dat de politie van Flora op 4 juni al een brandmelding van hetzelfde adres binnenkreeg. Maxwell vertelt dat de kleren die ze aan de waslijn had, plotseling vlam vatten. De oorzaak daarvan weet ze niet. Echter, sluit ze niet uit dat er meer hierachter zit.
[quads id=1]

Buurman heeft ze wel bedreigd

“Enkele jaren terug had een buurman van ons gedreigd dat hij iemand zou sturen om mijn huis in brand te steken. We hadden geen ruzie, maar ik denk dat hij jaloers was op ons”, zegt ze veelbetekenend.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.