Video – In Paramaribo geboren Imam Haselhoef overleden in Nederland

overleden Paramaribo

Imam Abdullah Haselhoef omgekomen bij auto-ongeluk. Imam Abdullah Haselhoef (50) is om het leven gekomen bij een auto-ongeluk met een spookrijder op de A16. Zijn dood is door verschillende bronnen bevestigd aan de NOS.
[quads id=1]

Paramaribo geboren

Haselhoef kreeg na de aanslagen van 11 september 2001 nationale bekendheid als woordvoerder van de moslimgemeenschap. Later raakte hij in opspraak door een aantal misstappen.

Imam-opleiding

[quads id=1]
Regilio Frank Haselhoef werd in Paramaribo geboren en groeide op in Duinoord, in Den Haag. Hij was de zoon van een Joodse vader en een islamitische moeder, maar groeide op met zijn moeder doordat zijn ouders scheidden toen hij twee was. In zijn studietijd begon hij zich te verdiepen in de islam, waarna hij als geestelijk verzorger ging werken in een psychiatrisch centrum en later ook in verschillende ziekenhuizen.

Joodse vader en een islamitische moeder

Na de aanslagen in de VS van 11 september 2001 was hij als voorzitter van de Nederlandse Moslimraad (NMR) veel te zien in de media. Hij trad op in een herdenkingsdienst waarbij onder anderen premier Kok en toenmalig prins Willem-Alexander aanwezig waren. Kok was toen goed te spreken over zijn bijdrage.

overleden Paramaribo
foto van omroep Brabant.nl

Hij raakte later in opspraak toen bleek dat hij geen imam-opleiding had gevolgd. Dat had hij wel op zijn cv gezet. In 2007 trad hij terug als voorzitter van de NMR.

Fraude

Ook veroorzaakte hij opschudding toen hij zei dat homo’s volgens de Koran de doodstraf moeten krijgen als ze worden betrapt door minstens vier getuigen. Daarvoor bood hij later zijn excuus aan.
[quads id=1]
Twee jaar geleden kreeg hij een gevangenisstraf van 20 maanden opgelegd vanwege miljoenenfraude. Hij had jarenlang gesjoemeld met toeslagen voor kinderopvang.

Bekijk hier de beelden van het ongeval:

Bekijk hier een video van de Imam samen met de vermoorde Pim Fortuyn:

Bron: NOS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.