Update: Video – Politiebericht – 18-jarige Latrell uit Paramaribo niet ontvoerd

Ontvoering Paramaribo

Update:

De politie van Livorno heeft op vrijdag 8 juni de 31-jarige Lucien B. aangehouden en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Lucien wordt ervan verdacht een fotocamera uit een auto die geparkeerd stond voor een supermarkt aan de Sir Winston Churchillweg te hebben gestolen. Onderzoek wees uit dat hij na zijn daad ene D. heeft benaderd met het verzoek een koper voor het toestel te zoeken. Deze tussenpersoon bracht hem naar de 18-jarige Latrell H. die het toestel vervolgens via social media ten verkoop aanbood.

De benadeelde had inmiddels aangifte van diefstal van zijn camera gedaan bij de politie. Toen vrienden van de aangever zagen dat een soort gelijk toestel te koop werd aangeboden op social media namen zij contact op met de verkoper en maakten een afspraak voor het bezichtigen en eventuele koop van het toestel.

De 18-jarige verkoper, Latrell H., die het toestel ten verkoop aanbood werd als verdacht aangemerkt en aangehouden. Hij verklaarde dat ene D. hem heeft gevraagd een koper te zoeken voor het toestel. Op zijn aanwijzing is D. opgespoord en in de vroege ochtend van vrijdag 8 juni aangehouden.

Aan de hand van zijn verklaring is Lucien later op diezelfde vrijdag aangehouden. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Lucien in verzekering gesteld. De 18-jarige Latrell H. en de tussenpersoon D. zijn heengezonden.


Paramaribo ~ Een benadeelde deed op vrijdag 1 juni aangifte bij de politie van Livorno. De aangever verklaarde dat op die bewuste dag zijn fotocamera uit zijn auto is gestolen.
[quads id=1]

Politie te Paramaribo

Zijn voertuig stond geparkeerd voor een supermarkt aan de Sir Winston Churchillweg. Vrienden van de aangever zagen via social media dat een soort gelijk toestel te koop werd aangeboden. Zij namen contact op met de verkoper en maakten een afspraak voor het bezichtigen en eventuele koop van het toestel.
[quads id=1]

Onopvallende auto

De politie van Livorno, waar de aangifte is gedaan werd hiervan in kennis gesteld. De politieambtenaren begaven zich in uniform in een onopvallende auto naar het adres waar de verkoper had aangegeven dat de geïnteresseerden konden langslopen. Het bleek te gaan om het toestel dat uit het voertuig van de aangever was weggenomen.

De camera komt van een andere man

De 18-jarige verkoper, Latrell H., die als verdachte is aangemerkt, is aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Volgens verklaring van Latrell zou hij de camera hebben gehad van een manspersoon die echter nog niet in beeld is gebracht.

Meer op zijn kerfstok

Het voorlopige onderzoek wijst uit dat deze verdachte vermoedelijk meer op zijn kerfstok moet hebben. Vermeldenswaard is dat op zondag 3 juni aangifte was gedaan bij de politie van het ressort Nieuwe Haven van ontvoering van Latrell door twee pseudo politie agenten. Het gaat in deze om een aanhouding van de verdachte door twee wetsdienaren in uniform in een onopvallend voertuig.
[quads id=1]

De politie onderzoekt de zaak verder

De zaak is in onderzoek bij de Politie van Livorno.

Bekijk hier de video van de ‘ontvoering’:
[quads id=1]

Eerdere berichten:
Video – ‘Ontvoerde’ zoon uit Paramaribo blijkt meegenomen te zijn door de politie

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.