Video – Noodsituatie Zuid Suriname!! Regering in spoedoverleg!

Bouterse Suriname

Suriname ~ Regering in spoedoverleg bijeen over noodsituatie Zuid Suriname. De Regering van de Republiek Suriname is in spoedoverleg bijeengekomen om te praten over de alarmerende situatie in het zuiden van ons land.
[quads id=1]

Alarmerende situatie in het zuiden van  Suriname

De zware regens van de afgelopen maanden hebben namelijk het zuiden van ons land met een groot aantal dorpen (ruim 2000 inwoners) onder water doen lopen. De situatie is heel ernstig voor deze inwoners. Deze zijn namelijk verstoken van drinkwater, electriciteit, voedsel, kleding en medicamenten. Het gaat om de dorpen Kwamalasemutu, Sipaliwini, Tepu, Alalapadu, Apetina, Coeroenie, Amatopo, Palumeu en Kawamhakan.
[quads id=1]

Veel regen

Ook in Galibi en het dorp Goninikriki Mofo in het district Marowijne heerst een soortgelijke noodsituatie. Ook de in deze gebieden gelegen airstrips zijn onder water en niet bereikbaar voor luchttransport. De heersende situatie in deze gebieden is aan te merken als een ramp.

Komende drie maanden aanhouden
Bovendien zullen de zware regens, volgens de officiële weersverwachtingen de komende drie maanden nog aanhouden. De regering is in goed overleg met het NCCR en het Bureau Volkscontacten bezig met man en macht hulpgoederen naar de gebieden te transporteren. De Regering zal via het Nationaal Informatie Instituut (NII) de gemeenschap blijven informeren omtrent deze noodsituatie in het eerdergenoemde deel van ons land.

President van Suriname
[quads id=1]
President Bouterse heeft zich samen met kopstukken van de regering en overige relevante diensten gebogen over de ontstane zorgwekkende situatie in Zuid-Suriname als gevolg van de aanhoudende neerslag. In onderstaand videoverslag geeft het staatshoofd wat meer duidelijkheid hierover.

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.