Bekendmaking ~ Schema NVB bussen en boten Suriname weer normaal.

NVB bus Suriname

Suriname ~ OBS schort acties gedurende 2 weken op. De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) heeft op vrijdag omstreeks 12:00 uur besloten om de acties van de NVB-vervoerders op te schorten.
[quads id=1]

NVB Suriname

Dit bevestigt Iwan Woon, ondervoorzitter van OBS, in gesprek met Dagblad Suriname. Dit besluit is voortgevloeid ondanks dat de financiële afspraken nog niet volledig zijn nagekomen. “De twk (terugwerkende kracht) van augustus tot en met november 2017 is al gestort, maar het resterend deel van de 25% loonsverhoging van maart en april 2018 is nog niet betaald.

Belofte van de overheid

[quads id=1]
De overheid heeft beloofd om die 25% binnen 2 weken over te maken. Daarom hebben we de acties opgeschort.” De overmaking heeft vrijdag via de Hakrinbank NV plaatsgevonden. Doordat de lokale overmakingen naar de overige banken doorgaans 2 tot 3 werkdagen in beslag nemen, beschikt niet elke bus- en boothouder van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) over hun twk.

Vrijdag al werken

[quads id=1]
“Zij die vrijdag wel over hun geld beschikten, mochten vanaf 12:00 uur het werk hervatten.” Zoals bij de voorgaande werk neerleggingen heeft de OBS wederom haar zachtaardige zijde getoond om de samenleving niet langer te duperen.

NVB bus Suriname
Foto van Starnieuws. Voorbeeld NVB bussen Suriname

Woon beklemtoont echter dat de autoriteiten geen misbruik moeten maken van deze milde opstelling. “Als die 2 weken verstreken zijn en de betaling is niet verricht, gaan we de acties weer oppakken”, aldus Woon.

KSR

[quads id=1]
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.