Directeur Bissumbhar betreurt roofmoord werknemers op weg naar Paramaribo

overleden Paramaribo

Directeur Bissumbhar betreurt roofmoord werknemers. De 20-jarige Zyllavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi hebben donderdagmiddag het leven gelaten bij een gewapende roofoverval aan de Krakkaweg te Zanderij.
[quads id=1]
Zij waren onderweg naar Paramaribo.

Onderweg naar Paramaribo

Beiden kwamen terug van dienst, met nog 2 collega’s, vanuit de concessies van Boss Interprises NV. Volgens Narpath Bissumbhar, directeur van Boss Enterprises, zouden deze werknemers worden afgelost. Zij hadden hun deel van het werk reeds achter de rug en waren op weg naar huis. Binnen het bedrijf hebben eerder wel incidenten zich voorgedaan, maar niet van dergelijke ernstige aard. De directeur betreurt het geval ten zeerste en wenst alle nabestaanden sterkte toe.

Vier werknemers

[quads id=1]
Volgens Bissumbhar waren zijn vier werknemers, te weten een projectmanager en drie medewerkers, onderweg naar Paramaribo. Iets voor Zanderij zijn ze gestopt voor een voertuig dat voor hun reed. Er stapten twee gewapende mannen uit die wagen die terstond vanuit de rechterkant van het voertuig het vuur openden. Mangkoeredjo raakte gewond aan haar hoofd. Zij zat achter de chauffeur en overleed ter plaatse. Poetisi, het tweede slachtoffer, raakte ook ernstig gewond. Hij zat naast de bestuurder. Ook de bestuurder is gewond. Hij heeft een schampschot opgelopen en is na medische behandeling huiswaarts gestuurd. De vierde persoon, die naast Mangkoeredjo zat, bleef ongedeerd.

Vaker berovingen in dat gebied

[quads id=1]
De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek. Dagblad Suriname heeft vaker berichten geschreven van berovingen gepleegd in dit gebied. Het vermoeden bestaat dat de daders gemikt hadden op goud en gouddelvers. Echter is er geen goud aangetroffen bij de slachtoffers.

overleden Paramaribo
Overlijdens bericht geplaatst door de onderneming

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.