Bekendmaking – Vandaag weer geen NVB-bussen en boten!!! Suriname

NVB bus Suriname

Paramaribo ~ NVB stort oud tarief voor bus en boothouders. Bus en boothouders, die hun diensten verlenen aan het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB), zullen ook vandaag rijden noch varen.
[quads id=1]

NVB Suriname blijft in actie

Ze zijn woensdag wel betaald over de maanden maart en april, maar hebben het oude tarief ontvangen. De verhoging van 25 procent is niet betaald, noch de twk daarvan die over de maanden augustus tot en met november openstaat. In de maanden december tot en met februari is die verhoging wel betaald. “Ik kan dat ook niet verkopen aan de leden. Wij blijven gewoon in actie”, zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), tegen de Ware Tijd.

25% niet begroot

[quads id=1]
Woon heeft vernomen dat de verhoging van 25 procent niet is begroot, waardoor NVB dat geld niet krijgt van het ministerie van Financiën. “Ik heb begrepen dat het bedrijf de verhoging heeft voorgeschoten in de maanden december tot en met februari”, zegt Woon.

NVB bus Suriname
Foto van Starnieuws. Voorbeeld NVB bussen Suriname

NVB-directeur Guno Robertson was niet bereikbaar voor commentaar. Zolang de boot en bushouders het huidige tarief en de twk van augustus tot november 2017 die ook eind mei gestort zou moeten worden – niet ontvangen, zullen ze de actie niet opheffen. Ze staken sinds woensdag.

‘Ik heb mijn geld nodig’

[quads id=1]
Orlando Swedo, die te Albina woont, vindt dat de vervoerders wel een punt hebben om actie te voeren. “Als ik in de plaats van de mannen was, zou ik hetzelfde doen, want ik heb mijn geld nodig”, zegt hij. Swedo had toch gehoopt dat de bushouders zouden rijden en is daarom naar het NVB-kantoor aan Knuffelsgracht gekomen om dat te checken. “Het tarief van de staatsbus van SRD 8,50 is veel goedkoper, want een particulier busje naar Albina kost SRD 80”, zegt hij.

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis