Euro 19 miljoen is van Hakrinbank, Finabank en De Surinaamsche Bank ~ Paramaribo

euro Suriname Nederland

Paramaribo ~ Inbeslagneming Surinaamse geldzending ‘complexe zaak’.  Het ziet er niet naar uit dat de in Nederland in beslag genomen geldzending uit Paramaribo van de Centrale Bank van Suriname op korte termijn wordt vrijgegeven.
[quads id=1]

Geldzending uit Paramaribo

Een missie onder leiding van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën die naar Nederland was om over deze kwestie te praten, heeft niet het door de Surinaamse delegatie gewenste resultaat opgeleverd. “Het is een zeer complexe zaak. Dat is alles wat ik nu kan zeggen”, reageert de minister over de mislukte missie.

19 miljoen euro

[quads id=1]
De negentien miljoen euro waar het om gaat, behoort toe aan de Hakrinbank, Finabank en De Surinaamsche Bank. Het leeuwendeel van het bedrag is bij vijf cambio’s gekocht. Het restant is afkomstig van importbedrijven. Daags voordat Hoefdraad naar Nederland vertrok had hij een spoedonderhoud met vertegenwoordigers van de vijf cambio’s. Aan hen werd gezegd dat ze met documentatie moeten komen om aan te tonen hoe ze aan het geld zijn gekomen.

Geldzending in april

euro Paramaribo

Op last van het Openbaar Ministerie Noord-Holland nam de douane in april de geldzending die door de Centrale Bank van Suriname was verzorgd in beslag. Persofficier Marleen van Fessem zegt dat dit is gebeurd op verdenking van witwassen. De Surinaamse autoriteiten moeten de herkomst van het geld aantonen. De woordvoerder zei tegen de Ware Tijd dat het enkele maanden kan duren voordat het justitieel onderzoek naar de herkomst van het geld zal zijn afgerond.
[quads id=1]

Enkele maanden duren

Oppositiepartij Palu heeft vorige week gesteld partijen in De Nationale Assemblee te zullen mobiliseren om een gezamenlijk standpunt in deze kwestie in te nemen. De partij is er niet over te spreken dat niemand in de coalitie hierover stampei heeft gemaakt en vindt het onaanvaardbaar dat de regering zich in stilzwijgen hult.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.