Anoniem – Mijn zus wil dood omdat ze geboren is na misbruik ~ Paramaribo

zusje Paramaribo

Goedemiddag mensen. Ik ben Claudette. Ik ben 39 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik schrijf deze brief eigenlijk voor mijn zusje Saskia uit Paramaribo.  Ze is 24 jaar, beeldschoon. Had een leuke baan en is vrijgezel. Geen kinderen.
[quads id=1]

Mijn zusje uit Paramaribo

Helaas maak ik me heel erg veel zorgen om mijn zusje. Ze werkt al een hele tijd niet meer. Ze is ziek. Ziek in haar hoofd denk ik. Mijn zusje is een nakomeling van mijn moeder. Dit is een verschrikkelijk verhaal, maar ik ga het jullie toch vertellen. Mijn moeder is op haar 42ste misbruikt door haar oom. En is toen zwanger geraakt van mijn zusje.
[quads id=1]

Mijn moeder zou overlijden

Niemand wist het. Mijn zusje ook niet. Tot ongeveer een jaar geleden heeft mijn moeder het opgebiecht aan ons tijdens een vakantie in Paramaribo. Ziekenbezoek was het eigenlijk want mijn moeder was ernstig ziek. We dachten allemaal dat ze dood zou gaan en dit kon ze niet op haar hart dragen. Uiteindelijk is ze helemaal niet doodgegaan. Al sukkelt ze nog steeds.

Zoveel geheimen

Ze heeft ons allemaal bij elkaar geroepen. Er waren nog 3 tot 4 andere dingen die ze ons moest vertellen. Ik kan me niet indenken dat je als moeder met zoveel geheimen kan lopen. Maar goed, uiteindelijk zijn we blij dat ze het heeft verteld. Maar misschien had ze dat van mijn zusje mee moeten nemen in haar graf. Voor ons was het niet zo erg maar mijn zusje heeft het nieuws heel zwaar opgepakt. Het eerste half jaar leek het of er niets aan de hand was maar na 6 maanden ging het echt slecht met haar.
[quads id=1]

Haar echte vader

Haar echte vader is dus de oom van mijn moeder. Een broertje van onze oma. Oma is al heel lang dood. Haar broertje heeft ook altijd gezorgd voor mijn moeder en haar broers en zusjes. En we kennen hem dus heel erg goed. En nu zijn we er dus achter gekomen dat hij mijn moeder misbruikte. Echt een verschrikkelijk verhaal. Ook voor mijn moeder. Ze moest dit al die tijd geheim houden. De man die volgens ons mijn zusje haar vader was, was het dus helemaal niet.

Hij leeft nog

Onze oom leeft nog. Hij is bijna 80 jaar. Een half jaar geleden ging het echt mis met mijn zusje. Ze is toen met een mes op die oom afgestapt. Ze wilde hem vermoorden. Want hij noemde onze moeder een motjo en dat zij een ongelukje was. En dat ze nooit geboren moest worden. Het was vreselijk.
[quads id=1]

Opgenomen in Paramaribo

Mijn zus is opgenomen geweest in Paramaribo. Ik ben toen weer met spoed naar Paramaribo gegaan. Het leek goed te gaan. Ze mocht weer snel naar huis. Maar nu gaat het helemaal niet. Ze is pas weer opgenomen. Ze heeft een zelfmoord poging gedaan. Dat niet alleen. Het blijkt dat ze zomaar mannen oppikte en met ze naar bed ging. Ze is een mooie meid, ze pikte ze makkelijk op op straat. En vroeg geld aan die mannen. Dat is helemaal niets voor haar.  Mijn zusje, de eeuwige vrijgezel. Ze had nooit een vriend. Ik heb begrepen dat ze zelf ook misbruikt is geworden in die periode.

Ze wil dood

Mijn broers wisten niet wat ze met haar aan moesten. Ze hebben haar weer laten opnemen. Dat ging niet zo makkelijk. Maar ze wil dood, ze wil niet meer leven. Als ik haar spreek, lacht ze alleen maar en zegt dat het leven waardeloos is. Ze noemt me tante. Geen zus meer. Ze is pas 24 jaar. We zijn van creoolse afkomst en ik ken dit niet. Waarom zou ze zelfmoord willen plegen. Waarom wil ze dood? Natuurlijk omdat die oom haar vader is. Maar kan ze het niet op een andere manier verwerken?

zusje Paramaribo
Voorbeeld foto van Around the world in 80 clicks

Ik snap het niet. Ik weet niet wat ik tegen haar moet zeggen en wat ik moet doen. Straks maak ik het erger. Als ik in Paramaribo ben gaan ze haar ontslaan uit die instelling. Dan komt ze met mij naar ons ouderlijk huis. Bij mama. Ik krijg wel begeleiding van haar arts. Maar ik ben bang. Wat als ze zichzelf wat aandoet of iemand anders? Ik ken de situatie niet goed dus als ik ga zal ik het met mijn eigen ogen zien.
[quads id=1]

Die oom is halfdood

Mijn moeder heeft veel verdriet. Die redt het ook niet 1 van de dagen. En die oom, die is ook half dood. Het heeft geen zin om hem aan te geven of te bedreigen. Zijn straf komt wel. Ik maak me het meeste zorgen om mijn zusje. We moesten onze moeder beloven om het aan niemand te vertellen. Mijn oom heeft ook kinderen en kleinkinderen. Ze mochten niets weten.

Moet ik het vertellen?

Ik ben toch van plan om dit met hun allemaal te bespreken. Ze zullen boos op me worden, maar ze mogen best weten wat hun vader onze moeder heeft aangedaan. Mijn broers zijn het er niet mee eens. Ik moet me bezighouden met mijn zusje. Ik moet geen oude koeien uit de sloot halen, zeggen ze. Is dat zo?

Wat moet ik doen?

Ik weet het niet. Ik weet helemaal niets. Het lijkt alsof ik ook gek word. Ik zit hier in Nedelnad. Ik heb zelf ook een gezin. Maar mijn gedachten zijn bij mijn zusje in Paramaribo. Ik hoop echt dat ik haar kan helpen. Ik wil dat ze gelukkig is. Maar hoe krijg ik dat voor elkaar? Kunnen jullie mij aub helpen. Jullie adviezen zijn echt waardevol. Dan weet ik hoe ik dit moet aanpakken als ik straks in Paramaribo ben. Alvast bedankt.

Gerelateerde verhalen:
Anoniem – Mijn moeder slaapt met mannen voor geld
moeder Paramaribo

Anoniem: Mijn zusje heeft 5 kinderen van 5 verschillende mannen
zusje Paramaribo

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig