Hoe zit het met de Euro 19 miljoen uit Paramaribo die in Nederland vastzit?

euro Suriname Nederland

Paramaribo ~ De ruim 19 miljoen euro van de Hakrinbank, DSB en de Finabank zit nog steeds vast in Nederland. Het is de missie onder leiding van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën niet gelukt om het geld vrij te krijgen.
[quads id=1]

Geld uit Paramaribo nog steeds vast

Samen met een team van advocaten was dit de inzet afgelopen week. Het zal een lange procedure worden om het geld vrij te krijgen.

De Nederlandse justitie heeft op verdenking van witwassen de geldverzending via de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in beslag genomen. Het geld werd via Nederland getransporteerd naar China.
[quads id=1]

Bestemd voor export

Het gaat om geld bestemd voor onder andere import van goederen door bedrijven. Suriname heeft een swapdeal met de Chinese import en export bank.

euro Paramaribo

Om te voorkomen dat de banken in problemen zouden geraken, heeft de CBvS een financiële voorziening getroffen, opdat de transactie door konden gaan.

Het geld dat in beslag is genomen, is voor ongeveer 12 miljoen euro opgekocht bij vijf cambio’s. Het ander deel is van bedrijven. Nederland wil weten wat de herkomst is van het geld.

Van Cambio’s en bedrijven

[quads id=1]
Intussen hebben de banken en cambio’s hun regelgeving verscherpt. Stortingen van coupures van 200 euro en 500 euro worden niet meer geaccepteerd. Voor stortingen vanaf SRD 25.000, US$ 3.000 en 500 euro, moet de herkomst van het geld worden aangegeven inclusief naam, adres en woonplaats.

ID kaart laten zien

Ook bij de cambio’s hebben mensen die regelmatig geld wisselen, gemerkt dat ook voor kleine bedragen nu een ID-kaart moet worden overgelegd.

Gerelateerde berichten:
Bedrag van Euro 19 miljoen werd overgemaakt van Paramaribo naar Nederland

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.