Gratis ‘mobiele’ WIFI voor iedereen ~ Paramaribo

internet Paramaribo

GRATIS MOBIELE WIFI MIDDELS TERREINWAGEN. Ondernemer uit Paramaribo:  “Dit is onze manier om terug te geven aan de samenleving, omdat wij verdienen uit de gemeenschap.
[quads id=1]

Ondernemer uit Paramaribo

Wij brengen de wereld naar de mensen, want iedereen heeft recht op ontwikkeling. Wij doen dat op onze eigen manier.” Dit zegt een enthousiaste Stephen Brug, directeur van Exotische Reizen Suriname, tegen de krant.

Zijn bedrijf heeft in samenwerking met Torarica Group of Hotels en Whahaha Pure Water zaterdag de eerste publieke mobiele free wifi-hotspot gelanceerd.
[quads id=1]

Hotspot via Terreinwagen

Via een terreinwagen die op verschillende plaatsen zal parkeren, komen mensen aan gratis internet. De code staat groots op de auto en iedereen mag die invoeren zonder toestemming te vragen. Zolang je in de buurt van het voertuig komt, krijg je gratis wifi.

Code van Wifi

Brug stelt dat deze drie bedrijven mensen die geen internet kunnen betalen de ruimte bieden toch gebruik te maken daarvan via de mobiele wifi. “Laten we eerlijk zijn, iedereen wil internet. Maar niet iedereen kan het betalen.

[quads id=1]
Wanneer mensen thuis komen of ergens zijn is één van de meest gestelde vragen, wat is de code van je wifi? Wij hebben gewoon ingespeeld op de vraag die er is”, antwoordt hij op de vraag waarom er gekozen is om gratis internet te geven aan de gemeenschap.

Naar verschillende buurten

Het is de bedoeling dat de auto naar verschillende buurten gaat, zodat mensen uit diverse gebieden kunnen genieten van de wifi. “Dit is nieuw, dus mensen schrikken even wanneer ik ze zeg dat ze gebruik kunnen maken ervan. Ze lachen want ze denken het is een grap, maar we zijn innovatief geweest”, benadrukt hij.

internet Paramaribo
De eerste publieke mobiele free wifi-hotspot. Foto: Ben Ong

Brug stelt dat ook mensen in het binnenland in de gelegenheid gesteld worden. De wifi is volgens hem beschikbaar zolang er telefoonverbinding is. Het project loopt voorlopig tot 2021.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.