Anoniem – Mijn ex wil mijn kind afpakken omdat ik een vriend heb ~ Paramaribo

ex Paramaribo

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Rebecca uit Paramaribo. Ik ben 24 jaar en ik ben moeder van een dochter van 3 jaar. Ze heet Brit. Ik ben ook al drie jaar uit elkaar met Amiet. Toen ik zwanger was zijn we uit elkaar gegaan.
[quads id=1]

Rebecca uit Paramaibo

Hij en ik hebben dus nooit samen gezorgd voor onze dochter. Amiet leeft inmiddels samen met een andere vrouw in Paramaribo. Sinds baby gaat Brit al met Amiet mee. Elk weekend. Ik heb daar nooit problemen mee gehad. Ook niet nadat hij een nieuwe vrouw had. Hij is haar vader en ze heeft recht op haar vader. Ik ben een jonge meid en ik studeer dus ik was altijd wel blij met die hulp en zorg. Hij geeft me ook geld voor Brit. Maar als hij dat niet zou doen dan was het ook goed. Ik heb Amiet nooit iets gevraagd.

Ik ben nu met Brian

Sinds een paar maanden had ik ook een relatie met Brian. Hij heeft een eigen huis in de stad Paramaribo. Brian houdt ook van Brit. Al kennen we elkaar niet zo lang. Hij kijkt naar haar als zijn eigen kind.
[quads id=1]
Ik vond het goed als Amiet en Brian kennis zouden maken. Gewoon zodat Amiet weet dat er een nieuwe man in mijn leven is en dat het een fantastische man is. Ook voor zijn dochter. Dus de laatste keer dat hij Brit kwam halen was Brian er ook bij. Hij liep met me mee naar buiten. Voordat Brian zijn hand kon uitsteken om kennis te maken met Amiet had Amiet hem al een vuist gegeven in zijn gezicht. Er ontstond een vechtpartij.

Ze hebben Brit meegenomen

De vriendin van Amiet nam Brit mee in de auto en riep Amiet ook mee. Nadat mensen ze uit elkaar hadden gehaald reden ze weg. Ik heb Amiet de hele avond gebeld want ik wilde weten hoe het met mijn dochter was. Hij reageerde maar niet. Ik ben toen met Brian naar zijn huis gereden. Hij kwam naar buiten. Gelukkig was hij veel kalmer. Dit keer was Brian degene die tekeer ging.

Brian stond erop dat Brit met ons mee naar huis moest. Amiet lachte alleen maar. Brian werd vreselijk boos. En ik ook. Ik wilde mijn dochter hebben. Amiet bleef er maar bij dat ze niet thuis was. Ze was weg met zijn vriendin. Het kon kloppen want ik zag ze niet. Zijn auto was er ook niet. We hebben het zo gelaten en zijn weg gegaan.

Naar Amiet in Paramaribo

Elke zondag bracht hij haar thuis bij mij. Om 1800 uur. Die zondag 1800 uur niet. Ik wachtte en ik wachtte. Niemand. Ik belde hem en weer nam hij de telefoon niet op. Uiteindelijk zijn Brian en ik om 2100 uur naar het huis van Amiet in Paramaribo gereden. Zijn vriendin stond aan de poort. Ze zei me dat Brit sliep en dat Amiet binnen bij haar was.
[quads id=1]
Ze kwam naar voren en gaf me een brief mee. Ze zei me dat ik morgen terug moest komen. Om te praten. En dat ik alleen moest komen. Wat gebeurt er? Morgen moet ze naar de opvang en dat is niet de afspraak. Waar is Amiet? Ik stond daar te schreeuwen en te huilen. Dat kon hij toch niet zomaar doen?

Met een andere man

De familie van Amiet was inmiddels daar gekomen. Zijn broers. Hij had ze zeker gebeld. Ze gooiden allemaal verschrikkelijke termen naar mij. Hoe slecht ik was dat ik met een andere man samen was. Zelfs zijn moeder was gekomen om me uit te schelden. Ik begreep er niets van. We bleven wachten. Ik wilde mijn kind meenemen. Uiteindelijk hebben zijn broers me gedwongen om weg te gaan. Brian bleef rustig, gelukkig. Anders zou het uit de hand lopen.

Ik ben toen direct naar de politie gegaan. Ik heb ze mijn verhaal verteld. Ze hebben me gezegd dat het geen dreigende situatie is en dat ik dit eerst samen moest uitpraten. Toen ik thuis kwam herinnerde ik me die brief.

De brief van Amiet

Daarin staat dat Brit niet meer bij mij mag wonen zolang ik met Brian ben. Hij zegt dat Brit ook niet meer bij Brian in de buurt wil zijn. Dat ze bang voor hem is. Dus zolang ik met Brian ben mag ze niet meer bij mij wonen. Ik werd zo boos.
[quads id=1]
Brian heeft de brief ook gelezen. In de eerste instantie wilde hij direct weer naar Amiet maar ik heb het hem verboden. Ik ben bang dat hij het erger gaat maken. Brian is nu ook boos op mij. Hij zegt dat ik slap ben en dat Amiet de regels bepaalt. Hij snapt niet hoe ik als moeder dit accepteer. Hij is boos. Het ging echt niet meer tussen ons. Inmiddels is onze relatie over.

Ze is al twee weken weg

Brian is wel naar de politie gegaan om Amiet aan te geven en ik heb een advocaat genomen voor advies. Maar nu is Brit al twee weken bij haar vader. Ze laten me wel elke dag met haar praten, maar Amiet bleef erbij dat Brian weg moest uit mijn leven.

ex Paramaribo
Voorbeeldfoto van http://wm-job.info

Ik geloof zelf helemaal niet in het verhaal dat Brit niet wil dat Brian in haar buurt komt. Juist houdt Brit van Brian.  Ze vraagt zelfs naar oompie als ik haar spreek. Ik denk dat haar vader gewoon jaloers is op mijn nieuwe relatie. Hij had gedacht dat ik altijd alleen zou blijven en dat er nooit een andere man in het leven van zijn dochter zou zijn. Ik weet zeker dat dat het geval is. Maar hoe bewijs ik dit? Ik heb geen tijd om dit te bewijzen. Ik wilde mijn kind terug. Daarom heb ik mijn relatie met Brian geëindigd.

Hij is jaloers

Amiet heeft mijn relatie kapotgemaakt door een leugen. Gewoon uit jaloezie en heeft mijn kind afgepakt. Alleen omdat hij jaloers is.  Zijn alle vaders zo? Kunnen ze er niet tegen als hun ex een nieuwe man heeft? Of zijn ze bang dat die nieuwe man vader gaat spelen voor hun kind?

Nieuwe vrouw in Paramaribo

De relatie tussen Brian en mij is over. Ik ben moe om te vechten voor Brian. Ik moet nu vechten voor mijn kind. Maar het maakt me wel doodongelukkig want dit betekent dat ik dus nooit meer een vriend kan nemen. Maar hij woont toch ook met een nieuwe vrouw hier in Paramaribo? Waarom heeft mijn ex zoveel invloed op mijn leven? Of heeft Brian gelijk en ben ik een slappeling dat ik hem die macht heb gegeven?

Morgen komt Brit hopelijk weer thuis. Maar moet ik hier werk van maken? Of heeft haar vader gelijk en moet ik geen andere man toelaten in het leven van mijn dochter? Hoe doen andere vrouwen dit dan? Ik vraag me echt af hoe andere vrouwen dit zouden aanpakken?

Ik wil niet dat Amiet uit het leven van Brit moet. Hij is wel een goede vader voor haar.
[quads id=1]
gerelateerde verhalen:
— Anoniem: Ik wil mijn kinderen terug!!!

–Anoniem: Heeft mijn relatie met een getrouwde man wel toekomst?
buitenvrouw familienieuws Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.