Video ~ Moet Nederland ondernemer Radj Oedit uitleveren aan Suriname?

opsporing Oedit

Paramaribo ~ Politie vraagt aanhouding en uitlevering Radj Oedit. De van betrokkenheid bij drugshandel verdachte ondernemer Radj Oedit zal mogelijk toch door Nederlandse autoriteiten worden aangehouden en uitgeleverd aan Suriname.
[quads id=1]

Uitleveren aan Suriname

Volgens hoofdinspecteur Roberto Prade, waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit van het Korps Politie Suriname, is ondertussen al een rechtshulpverzoek ingediend bij de Nederlandse autoriteiten. “Het moet de administratieve weg nog volgen, maar ik denk dat het over een paar dagen al zover moet zijn”, zei de politietopper gisteren op een persconferentie.

Drugs vliegtuig

[quads id=1]
De ondernemer is op 22 maart op de opsporingslijst van de politie geplaatst en wordt gezocht in verband met het Cessna-vliegtuig in Saramacca waarin op 13 maart cocaïne met een brutogewicht van 488,68 kg in beslag is genomen.

Oedit week toen gelijk ‘vanwege gezondheidsredenen’ af naar Nederland. Gelijk na zijn medische behandeling zou hij zeker naar Suriname terugreizen, aangezien hij volhardt in zijn onschuld.

opsporing Oedit
Ondernemer Radj Oedit. Foto van KPS
Duikboot en vliegtuig

Prade benadrukte dat het onderzoek niet heeft uitgewezen dat er enig verband is tussen de eerder aangetroffen duikboot en de drugs die in het in beslag genomen vliegtuig werd vervoerd. Oedit wordt daarom alleen verdacht voor betrokkenheid in het vliegtuigschandaal en de 488,68 kg drugs.
[quads id=1]
“Het is ook niet logisch. De duikboot is lang voor het vliegtuig ontdekt en als dat van die duikboot al in de soep is gevallen, waarom zou je die cocaïne laten halen om met die duikboot te vervoeren?”, benadrukte de hoofdinspecteur.

7 aanhoudingen in Suriname

Retitia Forster, hoofd Drugsbestrijding, voegde eraan toe in totaal zeven aanhoudingen in deze zaak zijn verricht, waaronder twee Brazilianen en vijf Surinamers. Prade is ervan overtuigd dat het verzoek tot uitlevering van Oedit zal worden gehonoreerd.

Bekijk hier (nogmaals) de video omtrent de vondst van het vliegtuig en de aanhouding van de 7 personen 2 maanden geleden:

Geschreven door Faisel Rasoelbaks
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.