Update Zeeroof te Suriname: Hoofdverdachte aangeklaagd voor moord

zee roof Suriname

Breaking: Vissersbaas in Guyana aangeklaagd voor moord. PARAMARIBO – In Guyana zijn de justitiële autoriteiten zover om officieel verdachten van het bloedbad onlangs voor de Surinaamse kust te berechten.
[quads id=1]

Bloedbad in Suriname

De Guyanese vissersbaas die in Berbice was aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende berovingen is woensdag in staat van beschuldiging gesteld. Nakool ‘Fyah’ Manohar uit Berbice dichtbij de grens met Suriname is aangeklaagd voor moord op de Guyanese visser Tiliknauth Mohabir.

Grens met Suriname

Mohabir was één van de vissers in de boten die eind april en begin mei voor de Surinaamse kust werden overvallen en om het leven gebracht. Op grond van de Anti-piraterijwet van Guyana kunnen burgers daar aangeklaagd en berecht worden ook wanneer het misdrijf op de wateren van een ander land heeft plaatsgevonden. Manohar’s voorarrest werd met twee weken verlengd.
[quads id=1]

zee roof Suriname
Het lichaam van de vermoorde kapitein wordt weggedragen om vervoerd te worden naar het mortuarium. Foto: Anthony Janki
Suriname en Guyana

Op 13 juni moet hij weer voor de rechter verschijnen. Lyndon Alves, politiecommandant van Berbice, zegt dat de komende dagen nog een moord aanklacht die verband houdt met de overvallen in Suriname tegen deze verdachte zal worden ingebracht. De aanklacht is, aldus Alves, het resultaat van het politieonderzoek dat zowel in Suriname als in Guyana is verricht naar de piratenaanval. Rechercheurs uit beide landen hebben geconcludeerd dat de overvallen geen gewone berovingen waren om economisch gewin.
[quads id=1]

Huis in Munder te Suriname

Het bloedbad was een vergelding voor de moord op Manohar’s broer, Somnauth Manohar. Hij, eveneens een visser, werd op 30 maart voor zijn huis te Munder doodgeschoten bij een drive-by shooting. De daders van deze moordaanslag zijn nog niet aangehouden. De verdachte is ook ten laste gelegd dat hij betrokken was bij twee andere berovingen op zee in 2015 en 2016. Nankool ‘Fyah’ Manohar wordt gezien als de opdrachtgever van de overval op de vissersboten.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.